• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
ABD, Soykırımı Protesto Edenlere Sert ÖZGÜRLÜĞÜN SADECE HEYKELİ VAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle siyonist teröristlere karşı 7 Ekim 2023'te “Aksa Tufanı Operasyonu” düzenledi.

Buna karşılık İslam Ümmet’inin kanayan yarası mübarek Gazze’de; 7 Ekim’den sonra başlayan ve çoğu kadın, çocuk, masum sivillere yönelik siyonist teröristler tarafından gerçekleştirilen şeytani soykırım tüm vahşetiyle devam ediyor…

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 305 Filistinli katledildi, 77 bin 293 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce şehid olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. Onlarca binlerce sivil konut, onlarca cami, okul ve hastane teröristler tarafından yerle bir edildi.

ŞEYTANİ SOYKIRIM YERYÜZÜNÜN HEMEN HER TARAFINDA NEFRETLE PROTESTO EDİLDİ

Tüm dünyanın gözü önünde siyonist çapulcular tarafından gerçekleştirilen bu şeytani soykırım yeryüzünün hemen her tarafından adalet ve insaf sahibi insanlar tarafından nefretle kınandı. Öyle ki İslam dünyasında “büyük şeytan” olarak adlandırılan ve bu vahşi soykırımın sponsoru olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde bile önde gelen üniversitelerde adalet ve özgürlük sevdalısı binlerce öğrenci ve akademisyen bu vahşi siyonist soykırımı protesto etmek için derslere girmedi etkinlikler düzenledi.

ABD'DE BAŞLAYAN ÜNİVERSİTE GÖSTERİLERİ, POLİSİN SERT MÜDAHALESİ VE GÖZALTILARA RAĞMEN SÜRÜYOR

ABD'de Columbia Üniversitesinde üniversitesi yönetiminin Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımlara tepki göstermek için öğrencilerin, kampüs bahçesinde başlattıkları oturma eylemi 10'uncu gününe ulaştı.

Columbia Üniversitesi gibi bazı üniversitelerde yönetim ve polis, öğrencileri müzakereye çağırırken bazı üniversiteler ise kolluk kuvvetlerinin sert müdahalelerine sahne oluyor.

GÖSTERİLER DİĞER ÜNİVERSİTELERE YAYILIYOR

Öte yandan Gazze'ye destek gösterilerine katılan üniversiteler ve öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Emory'de polisin öğrencilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale ettiği iddiası

Georgia eyaletindeki Emory Üniversitesinin öğrenci gazetesi Emory Wheel, polislerin gösteriler sırasında göz yaşartıcı gaz kullandığını yazdı.

"Atlanta Community Press Collective" adlı yerel bağımsız haber kuruluşu ise yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığını, polisin göstericilere şok tabancası ve plastik mermiyle müdahale ettiğini öne sürdü.

İKİ PROFESÖR GÖZALTINA ALINDI

Emory Üniversitesinde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerinde Felsefe Bölümü Başkanı Profesör Noelle McAfee ve Ekonomi Profesörü Caroline Fohlin gözaltına alındı.

Fohlin ve Noelle McAfee'nin gözaltına alınma anına ilişkin videolar sosyal medyada paylaşıldı. Polisin sert müdahalede bulunarak profesörü gözaltına aldığı görülen videoda Fohlin'in, "Ben bir profesörüm." dediği duyuluyor.

Üniversitenin Atlanta'daki kampüsünde kamp kuran 30 öğrenci de iki profesör ile gözaltına alındı.

POLİS ACIMASIZCA MÜDAHALEDE BULUNUYOR

Ohio Eyalet Üniversitesinde de polis, Filistin'e destek amacıyla bir araya gelen öğrencilere sert müdahalede bulundu.

Başkent Washington'da bulunan Georgetown Üniversitesi ile George Washington Üniversitesinde okuyan öğrenciler de gösteri yapanların arasına katıldı.

Indiana Üniversitesinde Filistin'e destek olmak için çadır kampları kuran öğrencilere polis sert müdahalede bulundu.

Connecticut Üniversitesinde yaklaşık 300 öğrenci, Gazze'ye destek amacıyla Storrs Kampüsü'nde toplandı.

Üniversite yönetimi taleplerini karşılayana kadar gösterilere devam edeceğini belirten öğrencilerin çadırları polis tarafından söküldü, bir öğrenci gözaltına alındı.

Pensilvanya Üniversitesindeki Filistin destekçisi öğrenciler, sınıflarını terk ederek şehir merkezine yürüyüş düzenledi.

Princeton Üniversitesinden Filistin destekçisi grubun sosyal medyada dün yaptığı paylaşımda, eğitim kurumunun McCosh avlusunda "Gazze Dayanışma Kampı"nın kurulduğu bildirildi.

California Politeknik Eyalet Üniversitesinde öğrenciler, polis müdahalelerine rağmen 22 Nisan'dan bu yana Filistin'e destek gösterilerine devam ediyor.

AF ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞRI

Uluslararası Af Örgütü, İsrail karşıtı eylemlerin engellendiği ve öğrencilerin gözaltına alındığı ABD'deki üniversiteleri, öğrencilerin kampüslerdeki "barışçıl ve güvenli" protesto haklarını korumaya ve kolaylaştırmaya çağırdı.  

Af Örgütünden yapılan açıklamada, ABD'deki üniversitelerde İsrail karşıtı öğrenci protestolarının engellenmesi ve öğrencilerin gözaltına alınması kınandı.

BM: GÖZALTI VE SERT MÜDAHALE ENDİŞE VERİCİ

Birlemiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Jeremy Laurence, "(Filistin'e destek gösterilerinde) ABD'deki üniversitelerde yüzlerce öğrencinin gözaltına alınmasından büyük endişe duyuyoruz." dedi. Laurence, bazı durumlarda polisin protestolara oldukça sert müdahalesinin olduğunu bildirdi. İfade ve toplanma hakkı özgürlüğünün unutulmaması gerektiğini vurgulayan Laurence, "Herkesin barışçıl protesto düzenleme hakkı vardır ve bunu yaparken engellenmemelidir." dedi. Laurence, protestolarda "antisemitizm" ve "İslam karşıtlığına" dair haberler de duyduklarını belirtirken, bunların da kınanması ve durdurulması gerektiğine dikkati çekti.

ABD'Lİ SENATÖR SANDERS'TAN NETANYAHU'YA SERT YANIT, GAZZE GÖSTERİLERİNE DESTEK

ABD'li Senatör Bernie Sanders, Amerikan üniversite kampüslerinde yayılan Gazze'ye destek ve işgalci çeteye tepki gösterilerini "antisemitik" olmakla suçlayan Netanyahu'ya, "Hayır Bay Netanyahu, 6 aydan daha kısa bir zamanda sizin aşırılıkçı hükümetinizin, yüzde 70'i kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinliyi öldürmesine ve 78 binden fazlasını yaralamasına dikkat çekmek antisemitizm ya da Hamas yanlısı olmak değildir." diye seslendi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ORTA DOĞU SÖZCÜSÜ RHARRİT ÜLKESİNİN GAZZE POLİTİKASINA TEPKİ OLARAK İSTİFA ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Sözcüsü Rharrit, ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak istifa etti. ABD Dışişleri Bakanlığı binası önünde toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Bakanlık çalışanlarına 'istifa etmeleri' çağrısında bulunmuştu.

Al Arabiya'nın haberine göre, Rharrit, LinkedIn hesabından paylaştığı iletide, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde 18 yıldır çalıştığını belirterek, "ABD'nin Gazze politikasına karşı çıkarak nisanda istifa ettim. Silahlar değil diplomasi. Barışın ve birliğin gücü olun." ifadelerini kullandı.

Holokost'tan kurtulan Yahudi aktivist:

GAZZE GÖSTERİLERİNE KATILAN ÖĞRENCİLER KAHRAMAN

ABD'de üniversitelerde yayılan "Gazze'ye destek" gösterilerine katılan 88 yaşındaki Amerikalı Yahudi Marione Ingram, işgalci çeteyi protesto eden öğrencileri "kahraman" olarak nitelerken "Holokost'tan kurtulmuş birisiyim. Burada Gazze'deki katliamı protesto etmek için bulunuyorum. Amerika'nın bu katliamı fonlamayı bırakmasını istiyorum. israil'in komşularını bombalamayı sonlandırmasını istiyorum." dedi.

WASHINGTON

ABD'de ülke genelindeki kampüslere yayılan "Gazze'ye destek, İsrail'e tepki" gösterileri, başkent Washington'daki üniversitelere de sıçrarken, George Washington Üniversitesinin bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci de gösteriler düzenledi.

Filistin asıllı öğrenciler kadar Amerikalı Yahudi ve diğer etnik ile dini kökene mensup öğrencilerin de eşlik ettiği gösterilere, Holokost'tan kurtulan 88 yaşındaki bir aktivist de katıldı. Marione Ingram, en önemli isteğinin Gazze'de sivillerin uğradığı katliamın son bulması olduğunu belirtti.

Ingram, "Holokost'tan kurtulan birisiyim. Burada Gazze'deki katliamı protesto etmek için bulunuyorum. Amerika'nın bu katliamı fonlamayı bırakmasını istiyorum. İsrail'in komşularını bombalamayı sonlandırmasını istiyorum." diye konuştu.

Genç öğrenci ve üniversite hocalarının her şeyi göze alarak eylemler için kampüs meydanlarında bir araya gelmesini çok anlamlı ve değerli bulduğunu kaydeden Ingram, bu kalabalıkların sesini tüm dünyaya duyuracaklarını vurguladı.

Siyonist terör yönetimini ve ona destek veren ABD yönetimini sert sözlerle eleştiren Ingram, "34 binden fazla insan öldürüldü, bunların 15 bini çocuk." diye konuşarak bunun bir nefsi müdafaa olmadığını ve ölü çocukların kendini savunma hakkı olmadığını söyledi.

Her bir Filistinlinin en az siyonistler kadar yaşama hakkı olduğunu belirten Amerikalı aktivist, "İsrailliler ile Filistinlilerin aralarında bir duvar olmadan yaşamalarını dilerdim. Barış için buradayım." dedi.

GÖSTERİLERE KATILAN ÖĞRENCİLER "KAHRAMAN"

Gazze için gösteri yapan öğrenciler için "Onlar kahraman ve harikalar." diyen Ingram, 1960'lı yıllarda kendilerinin de savaş karşıtı protestolarda yer aldığını ve bu eylemlerin siyasilerin atacağı adımları yönlendirebilecek kadar güçlü olduğunu ifade etti.

Amerikan yönetiminin bu öğrenci gösterilerini takip edip anlamak zorunda olduğuna işaret eden Ingram, kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinde şu an sahada olan gençlerin büyük bölümünün oy kullanacağını dile getirdi. AA

Gösterilerin sürdüğü California Üniversitesinde

MEZUNİYET TÖRENİ İPTAL EDİLDİ

Filistin'e destek gösterilerinin sürdüğü Güney California Üniversitesinde mezuniyet töreni iptal edildi

ABD'de ülke genelindeki üniversite kampüslerine yayılan "işgalci çetenin Gazze'ye saldırılarına tepki" eylemleri sürerken Los Angeles'taki Güney California Üniversitesinde (USC) ana mezuniyet töreni iptal edildi.

ANKARA

Los Angeles Times'ın haberine göre, ülke geneline yayılan "Gazze'ye destek" gösterileri nedeniyle İsrail'i protesto eden 93 öğrencinin gözaltına alındığı USC'den mezuniyet törenine ilişkin açıklama yapıldı.

Güney California Üniversitesinde Filistin'e destek gösterilerinde 93 öğrenci gözaltına alındı

Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor

Açıklamada, Müslüman karşıtı grupların başlattığı kampanya sonucu, "2024 Okul Birincisi" Müslüman kız öğrenci Asna Tabassum'un mezuniyet konuşmasının "güvenlik" gerekçesiyle iptal edildiği USC'de, mayıstaki ana mezuniyet töreninin yapılmayacağı belirtildi.

Yaklaşık 65 bin kişinin katılabildiği törenin "yeni güvenlik tedbirleri" nedeniyle iptal edildiği bildirilen açıklamada, diğer mezuniyet programlarının devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve farklı eyaletlerdeki üniversitelere yayılan Filistin'e destek eylemlerine katılan Güney California Üniversitesinde polis, İsrail'i protesto eden 93 öğrenciyi gözaltına almıştı.

ÜNİVERSİTELERDE GÖSTERİLER SÜRÜYOR

CNN'in haberine göre, işgal çetesinin Gazze'ye saldırılarına protestolar sürerken Georgia eyaletindeki Emory Üniversitesinde 2'si profesör yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Ekonomi profesörü Caroline Fohlin ve Felsefe Bölümü Başkanı Profesör Noelle McAfee'nin gözaltına alındığı anların videosu sosyal medyada paylaşıldı.

Polisin sert müdahalede bulunarak profesörü gözaltına aldığı görülen videoda, Fohlin'in "Ben bir profesörüm." dediği duyuluyor.

CBS News'in haberine göre, Massachusetts eyaletinin Boston kentindeki Emerson College'da Filistinlilere destek gösterilerinde polis, 108'den fazla öğrenciyi gözaltına aldı. AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir