• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2529.046
  • ...
Finlandiya Cumhurbaşkanı'nından Finlandiya açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, bir yıl önce NATO'ya katılmalarının ülkeyi bir "cephe devleti" haline getirdiğini ifade etti. Stubb, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Stockholm'de düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

NATO üyeliğinin, askeri bloğun Rusya ile olan sınırını iki katına çıkardığı için Finlandiya'yı bir "cephe devleti" haline getirdiğini belirtti. Stubb, Finlandiya ve İsveç'in barışı desteklemede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Bu nedenle güçlü bir ordunun gerekliliği ortaya çıkıyor ve bu yüzden NATO'ya katıldık." şeklinde konuştu.

Stubb, NATO'ya katılmanın her iki ülke için de "Batı değerlerini benimsemenin son adımı" olduğunu ifade etti. Savunmalarını NATO'ya entegre etmenin önemini vurgulayan Stubb, nükleer silahların İsveç ve Finlandiya'ya getirilmeyeceğine inandığını belirtti.

Ayrıca, NATO üyeliğinin ardından İsveç ve Finlandiya'nın dış politikada daha fazla manevra alanına sahip olduğunu da dile getirdi.

Ev sahibi ülke Başbakanı Kristersson ise NATO'nun 31'inci üyesi Finlandiya ile 32'nci üyesi İsveç'in sadece ortak bir tarihi paylaşmakla kalmadığını, aynı zamanda ortak bir geleceği de paylaştığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir