• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Türkiye'den F-16 alımıyla ilgili açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 23 Nisan Resepsiyonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. F-16 alım sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Güler, "F-16 alımı ve modernizasyon sürecinin onayından sonra kabul ve teklif görüşmeleri devam ediyor. En kısa sürede tamamlamayı istiyoruz" dedi. Ayrıca, Türkiye-Yunanistan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı hakkında da konuşan Bakan Güler, "Heyet dönünce öğreneceğiz ama olumlu. Karşılıklı iyi niyetle yürütülüyor" ifadesini kullandı.

SÜREÇ OLUMLU İLERLİYOR

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'den F-16 savaş uçaklarının alım süreci hakkında sorulan soruya, "Görüşmeler devam ediyor. Yakında her şeyle ilgili durumu öğreneceksiniz. Çalışmalarımız sürüyor." şeklinde cevap verdi.

Güler, Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına yönelik soruya ise, "Çalışmalar devam edecek. Irak ile birlikte iş birliği yaparak neler yapabileceğimizi göreceğiz. Daha sonra ortak harekat merkezinin görevleri belirlenecek. Şu anda kurulma aşamasında olduğunu iki taraf da ortak karar aldı." açıklamasını yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir