• DOLAR 32.324
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2389.546
  • ...
İslami Yaşam Merkezi'ne saldıran kişi "nefret" suçundan yargılanacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Federal savcılar tarafından yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı'nda Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne saldıran 24 yaşındaki Jacob Beacher'ın yaklaşık 40 bin dolarlık hasara neden olduğu belirtildi.

Beacher, dini uygulamaları kasıtlı olarak engelleme veya girişimde bulunduğu gerekçesiyle nefret suçuyla itham edildi. Ayrıca, Beacher'ın Rutgers Üniversitesi ile herhangi bir bağlantısının olmadığı ve federal yetkililere yanlış beyan verdiği ifade edildi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi "nefret" suçlamasını memnuniyetle karşıladı

ABD'nin en büyük Müslüman sivil hakları savunucu örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) New Jersey Şubesi, "nefret" suçlamasını olumlu karşıladı.

CAIR'in New Jersey Şubesi, yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının Müslüman, Filistinli ve bu gruplarla bağlantılı öğrencilerin ülke genelindeki üniversitelerde karşılaştıkları "aşırı hoşgörüsüz şiddetin" bir örneği olduğunu vurguladı.

Beacher, 10 Nisan'da Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne düzenlediği saldırıda yaklaşık 40 bin dolarlık hasara neden olmuştu.

İslami Yaşam Merkezi'nde bulunan bazı dini eserlere ve Kur'an ayetlerine zarar veren Beacher'ın ayrıca Filistin bayrağını ve merkeze ait yardım kutusunu da çaldığı iddia edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir