• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Hamas Katar'dan ayrılacak mı? Katar'dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Katar'dan Gazze'deki ateşkes sağlanmasına yönelik yürütülen müzakerelere ilişkin yapılan açıklamada,

''Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılamaması konusunda arabulucular arasında bir hayal kırıklığı var.  Arabuluculuk toplantıları şu anda askıya alındı ​​ve Katar'da ortak komite ekipleri yok. Katar'ın rolünü ve bölgede güvenliği sağlamak için yaptıklarını gölgeleyecek hiçbir açıklamayı kabul edemeyiz.  Tarafların müzakerelerdeki ciddiyetiyle ilgili bir çalışma yapılacak, Katar'ın arabuluculuktan çekilmesi hakkında konuşmak için henüz çok erken. Hepimiz İsrail'in Refah'a yönelik saldırısını durdurmak ve savaşı durdurmak için çalışmalıyız'' denildi. 

Hamas'ın ofisinin Katar'dan taşınacağı iddialarına yanıt veren sözcü, ''Katar'ın arabuluculuk çabaları devam ettiği sürece Hamas'ın Doha'daki ofisinin varlığını sona erdirmenin hiçbir gerekçesi yok.'' dedi. 

Hamas ateşkesin şartlarını "Hareketin ve direnişin talepleri ilk günden bu yana nettir ve geçen mart ayında sunulan ve tüm arabulucular tarafından memnuniyetle karşılanan taleplerle aynıdır. Hareketin talepleri kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi, yardımların yoğunlaştırılması ve yeniden inşanın başlamasıdır" ifadeleriyle duyurmuş ve geri adım atılmayacağını açıklamıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir