• DOLAR 32.696
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2448.419
  • ...
BAE: Sudan'da kalıcı çözüm ve sivil hükümetin kurulmasını sağlayacak her süreci destekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAE'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Muhammed Ebu Şihab, BM Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanlığına bir mesaj gönderdi.

BEA'nin Sudan'daki çekişmeye yönelik barışçıl çözüm desteklerini sürdüreceğini ve ilgili tüm kesimlerle iletişimde kalacaklarını aktaran Ebu Şihab, "BAE, Sudan'da kalıcı çözüm ve sivil yöneticilerle hükümetin kurulmasını sağlayacak her süreci destekliyor." ifadelerini kullandı.

Sudan'ın BM Daimi Temsilcisi İdris el-Haris'in BAE aleyhindeki iddialarına da dikkati çeken Ebu Şihab, şunları kaydetti:

"BAE, Sudan'ın BM Daimi Temsilcisi tarafından ortaya atılan iddiaları reddediyor. Doğruluk payı olmayan bu iddialar, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerine de aykırıdır. BAE'nin Sudan'a yönelik herhangi bir saldırı veya istikrarsızlaştırma eylemine dahil olduğu, herhangi bir gruba askeri, mali veya lojistik destek sağladığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Bu tür iddialar için güçlü kanıtlara ihtiyaç duyulur."

Sudan'ın BM Daimi Temsilcisi Haris, BAE'nin Hızlı Destek Kuvvetleri'ne (HDK) verdiği destekle Sudan'daki savaşı körüklediğini iddia ederek, Abu Dabi'nin ülkedeki krizi bitirmeye yönelik herhangi bir sürece katılımını reddettiklerini ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir