• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Halk mezarlıklara akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bu yıl da gelenek bozulmadı ve bayram namazından sonra ilk durak kabristanlar oldu. Mezarlıklar her bayram sabahında olduğu gibi bu bayramda da, yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlarla dolup taştı.

Bayram namazının ardından, ebediyete uğurladıkları yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar mezarlıklarda Yasin-i Şerifler okuyup vefat eden yakınlarına dualar etti. Bingöl Belediye Halk Otobüslerinin ek sefer düzenlediği şehir mezarlığının hoparlörlerinden Kuran-ı Kerim sesleri yükseldi.

Hüzünlü anların yaşandığı mezarlıklarda, birçok kişi tanıdıklarının bu bayramda yanlarında olmayışı sebebiyle gözyaşlarını tutamadı. Mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlar, mezarlık önünde bekleyen çocuklara şeker dağıttı.

Siverek'te bayram namazını kılan halk, ilk ziyaretini mezarlıklara yapartı. İlçenin Asri, Göksü Güzel ve Tıh Demir mezarlıklarına araçlarıyla veya yaya olarak giden halk ölmüşleri için Yasin-i Şerif ve Fatiha okudu. Her yıl olduğu gibi bu yılda Asri Mezarlık girişinde halk ile bayramlaşan Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Mezarlık ziyaretini bitiren halk kurbanlarını kesmek ve bayramlaşma ziyaretinde bulunmak amacıyla mezarlıktan ayrıldı.
(A. Uğurlu/Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir