• DOLAR 34.649
  • EURO 36.538
  • ALTIN 2937.573
  • ...
BUSMED Başkanı Gezer: Yapay zekâ yaygınlaştıkça insana olan ihtiyaç azalacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapay zekâ tabanlı uygulamalar ve dijital asistanlar günümüz dünyasında hayatın vaz geçilmez bir parçası haline geldi. Uzmanlar, hayatı kolaylaştıran dijital teknolojik ürünlerin dost mu, düşman mı olacağına yine insanın kendisinin onlarla kuracağı ilişkinin karar vereceğini söylüyor.

Yapay zekânın tehlikeleri hakkında İLKHA muhabirine konuşan Bursa Sosyal Medya Derneği Başkanı Murat Gezer, yapay zekâ yaygınlaştıkça insana olan ihtiyaç azalacağını nitelikli personel ve vasıflı insanlara her zaman için ihtiyaç duyulacağını söyledi.

"Yapay zekâ yıllardan beri vardı, yazılım teknolojinin gelişmesiyle daha ileri seviye haline geldi"

Murat Gezer

Yapay zekâ, teknolojinin ileri safhasını gösteren bir alan olduğunu söyleyen Gezer, "Yapay zekâ bilgisayar ve akıllı cihazların insan gibi düşünme, mantık yürütme ile insanlar gibi karar alaraktan bir aşamadan sonra uygulamaya geçilme özelliğinin kazandırmasıdır. Yapay zekâ yıllardan beri vardır. İnternette Google aramalarında ve e- ticaret sitelerinden yazılım olaraktan bir ürün aradığımızda uygulanmaktaydı. Yazılım teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha ileri seviye haline geldi." şeklinde konuştu.

"Yapay zekâ, endüstri ve sanayide kullanımı daha çok gelişecektir"

Günümüzde yapay zeka uygulamalarının program olarak hepimizin kullanımına sunulduğunu söyleyen Gezer, "Hayatın birçok alanında yapay zekâ teknolojisinin hayata geçtiği görülmektedir. Özellikle robotlara yapay zekâ özellikleri eklenerek kendi kendine düşünen iş yapan ve çalışan robotlar, akıllı makinalar oluşturuldu.  Günlük hayatımızda akıllı robot süpürgeler, tabletler ve otomatik sürüş yapan otomobiller kullanıma geçti. Bunlar yapay zekânın kullanım alanlarıdır. Endüstri ve sanayide de kullanımı gelişecektir." dedi.

"Yapay zekânın tehlikeleri nelerdir?"

Yapay zekânın tehlikeleri olduğunu  söyleyen Gezer, "Çok ileri düzeyde bir uygulama ama günümüzde herkesin kullanabileceği bir seviyeye inmiştir. Teknolojiyi iyi düzeyde kullanan üreten ve geliştiren bir toplumda yapay zekâ olumlu ve etkili olacaktır. Teknoloji üretmiyorsan, ithal ediyorsan, alıyorsan ve teknolojiyi de iyi seviyede kullanamıyorsan son derece yıkıcı etkilere yol açacaktır. Özellikle istihdam konusu olan insan çalıştıran işletmelerde daha az insan ihtiyacına yol açarak işsizliğe neden olacaktır. Yapay zekâ yaygınlaştıkça insana olan ihtiyaç azalacaktır. Nitelikli personel ve vasıflı insanlara her zaman için ihtiyaç duyulacaktır. Vasıfsız gündelik rutin işler yapan insanlara olan ihtiyaç daha az hale gelecektir." diye belirtti.

"Yapay zekâ uygulamaları doğru kullanıldığı zaman hayatımızda çok olumlu şekilde dönüşler verecektir"

Yapay zekâ, güzel kullanıldığı zaman gündelik işlerin çok kolay hale geldiğini belirten Gezer, "Akıllı robot süpürgeler evleri temizliyor. Akıllı ev sistemleri gibi sistemler vasıtasıyla günlük evini kilitleyen kapatan ve temizliğini yapan yapay zekâ uygulamasıyla ev işleri daha az yapılabilir. Ofis büro tipi işyerlerinde otomatik metin ve dilekçe yazma işleri daha kolay yapılabiliyor. Fabrikalarda robotlarla klasik montaj ve kaynak işleri yapılıyor. Ucuz ve niteliksiz işleri makinalar bizim yerimizde yapacaklar. Yapay zekâ uygulamaları doğru kullanıldığı zaman hayatımızda çok olumlu şekilde dönüşler verecektir." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir