• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Darbeciler Tahrir`e Bayram Yasağı Koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi`yi deviren cunta, dini değerler üzerindeki baskısını Kurban Bayramı`nda da sürdürüyor. Tahrir Meydanı`nda bayram namazı kılınmasına izin vermeyen cunta, meydanı araç trafiğine de kapattı.
 
Mısır Vakıflar Bakanlığı, güvenlik gerekçesiyle Tahrir Meydanı`nda bayram namazı kılınmasına izin vermedi, meydanı araç trafiğine kapattı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik gerekçesi ve `Kurban Bayramı`na gölge düşürülmesine engel olma`k amacıyla `siyasi anlam taşıyan` meydanlarda bayram namazı kılınmasına izin verilmeyecek.
 
Ülke genelinde bakanlığa bağlı kurumlara, söz konusu yasağa ilişkin talimat gönderildi. Öte yandan, güvenlik güçleri, meydanı araç trafiğine kapattı. Meydana giden tüm yollarda da asker ve zırhlı araç sayısı artırıldı.
 
Öte yandan ülkenin en fazla şampiyonluğa sahip Ehli Kulübü`nün taraftar grubu `Ultras` üyesi 600`e yakın kişi, Fas`tan dönen Ehli voleybol takımını karşılamak için meşaleler yakarak Kahire Uluslararası Havaalanı`nın yolcu salonuna girmek istedi.
 
İçeri girmelerine engel olan emniyet güçlerine taraftarların açtığı ateş sonucu 11`i polis 13 kişi yaralandı. Olaylarda 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir