• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hakim ve savcılar başörtüsü takabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Prof. Dr. Ersan Şen, şu anda var olan yasal mevzuata göre hakim ve savcıların başörtüsü takmasında bir yasak olmadığını söyledi. Şen, `Şu anki yasal mevzuata göre durum bu, takabilirler` dedi.

Yeni Şafak`tan Murat Aksoy`a konuşan Prof. Şen`in sözleri şöyle:

Başörtüsü düzenlemesinin kamuda serbest bırakılması tartışmaları da getirdi. Toplum hazır değil mi artık bu tür özgürlüklere?

Bence toplum hazır ama toplumu temsil eden aktörler çok hazır mı emin değilim. Bu konular yıllarca siyasete alet edildiği için çözülemedi. Eğer başörtüsü bir kurumda baskı aracına dönüştürülmüyorsa, ayrımcılığa yol açmıyorsa neden yasak olsun. Ama biz bugüne kadar zanlarımızdan hareket ettiğimiz için insan hak ve hürriyetlerini ne yazık ki yoksaydık. Başörtüsü kullanılması, cumhuriyet kazanımlarının kaybı değil. Tam tersine laikliğin gereğinin tam olarak yerine getirildiğinin, tüm farklılıkların eşit vatandaş olabilmesi demek. Biraz da bu açıdan bakmak gerekiyor. Ancak bu konu, sadece bir veya birkaç dinin gereklerinin yerine getirilmesi üzerinden tartışılmamalıdır.

HAKİM VE SAVCILARA ENGEL YOK

Şimdi herkes hakim ve savcıların durumunu merak ediyor. Başörtüsü kullanabilirler mi, kullanmazlar mı diye. Nedir hukuki durum bu noktada?

Şu anda var olan yasal mevzuata göre hakim ve savcıların başörtüsü kullanmasında bir yasak yok. Şu anki yasal mevzuata göre durum bu, takabilirler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir