• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
CHP`de `başörtüsü` çatlağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestisi ile ilgili yönetmeliğin iptali için Danıştay`a başvurmuştu. Konuyla ilgili olarak memnuniyetsizliğini aktaran Karabayır, parti yönetiminin olay karşısında neden sessiz kaldığını sorguladı. CHP`li Karabayır, parti yönetiminin "Mahmut Tanal`ın başvurusu bireyseldir, partinin resmi görüşü değildir" yönünde bir açıklama yapmaması halinde CHP`den istifa edeceklerini açıkladı.

Ercan Karabayır, "Yıllardır bu ülkede yaşayan bazı kesimleri ötekileştirmeye, `tukaka` yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bizim de içerisinde olduğumuz süreçte bunun böyle olmayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi`nin de halka açılacağını, herkesin bir vatandaşlık hakkı olduğunu düşünüyorduk. Bu bir yaşam hakkıdır ki özgürlüğü tartışmak bir caniliktir. CHP`nin konuya böyle yaklaşımı doğru değildir. Bu süreç parti içerisinde istifaya bile götürebilir. Aslında Gürsel Tekin`in bu konularda ne kadar hassas olduğunu biliyorum ancak olay karşısında neden hala sessiz ve suskunluğunu koruyor onu da anlayabilmiş değilim" dedi.

Açıklamasının son bölümlerinde istifa sinyali veren Karabayır, Cumhuriyet Halk Partisi`ni bekleyen tehlikeye dikkat çekti: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ya da parti sözcülerinden biri iç ferahlatan bir açıklama yapmazsa, Kurban Bayramı`ndan sonra biz bu partiden istifa edeceğiz. Bu istifa da öyle normal bir istifa olmaz. Yani beşyüz, bin ya da 5 bin kişilik bir istifa olmaz bu onbinlerin katıldığı bir istifa olur. Cumhuriyet Halk Partisi buna hazırlıklı olmalıdır. "

Kaynak: haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir