• DOLAR 32.333
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2392.151
  • ...
Savaştan sonra  Gazze'yi kim yönetecek? Heniyye'den açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Hamas lideri Heniyye,  "Örneğin bir Arap gücünün varlığıyla birlikte önerilen seçenekler ve alternatifler var" dedi şunları ekledi:

"Her türlü seçeneği memnuniyetle karşılıyoruz. Arap ya da İslami gücün misyonu Filistin halkımızı desteklemek ve onların işgalden kurtulmasına yardımcı olmaksa evet ama bir Arap ya da uluslararası gücün işgale koruma sağlamaya gelmesi kesinlikle kabul edilemez. Önerilen alternatifler var, ancak bunlar pratik değil ve başarılı olamaz. Gazze'nin yönetimi Filistin iradesiyle oluşturulmalı.

Filistin'i  Filistin Kurtuluş Örgütü çerçevesinde liderlik düzeyi olan iki düzeyde düzenlemeye dönelim, Kurtuluş Örgütü tüm kesimleri kapsayacak şekilde yeniden inşa edilsin. Batı Şeria ve Gazze için üç görevi olacak bir ulusal hükümet oluşturulmalıdır:

Birincisi (Gazze'de) yeniden yapılanmayı denetlemek, ikincisi Batı Şeria ve Gazze'deki kurumları birleştirmek ve üçüncüsü ise genel başkanlık ve milletvekili seçimlerine hazırlanmak. Dolayısıyla Gazze ve Batı Şeria için, savaşın bitiminden sonra Gazze'yi denetleyecek ve Gazze'yi yönetecek bir ulusal uzlaşı hükümeti oluşturulmalıdır.

Hamas hareketi tek başına temsile bağlı değildir. Biz Filistin halkının bir parçasıyız ve bir ulusal birlik hükümeti kurabilir ve Gazze'yi ortaklık temelinde yönetmeyi kabul edebiliriz. Sorunlar ulusaldır ve işgalin ya da başka birinin bu durumu ayarlamasına izin vermeyeceğiz." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir