• DOLAR 32.336
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2388.226
  • ...
Lise öğrencilerinden yetkililere çağrı: 12'nci sınıflar sınıf tekrarından muaf olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir sürecin söz konusu olacağı ve 'liselere sınıf tekrarı geliyor' açıklamasıyla ilgili konuşan lise öğrencileri 12'nci sınıfların sınıf tekrarından muaf tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, lise öğrencilerine yönelik yaptığı açıklamalarda, sınıf tekrarının geri geleceğini duyurdu. Açık liseye geçişin zorlaşacağının altını çizen Bakan Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.

Konuyla ilgili konuşan lise öğrencileri, 12'nci sınıfların üniversite sınavlarına hazırlandıkları için devamsızlıktan muaf tutulması gerektiğini söyledi.

"Hem okul hem dershaneyi aynı anda bünyemiz kaldırmıyor"

12'nci sınıfların devamsızlığının dikkate alınmayacağını bildikleri için dershaneye kayıt olduklarını fakat mağdur olduklarını söyleyen Mehmet Emin Polat, "Eğitim sisteminden memnun değiliz, yaz döneminde dershanelere erken kayıt yaptık. Erken kayıt yaptıktan sonra bizlere 12'nci sınıfın zorunlu hale getirildiğini söylediler. Sabah 8'de okula geliyoruz saat 15.00'e kadar okuldayız fakat dershaneler saat 12.00'de başlıyor. Saat 15.00'ten sonra dershaneye gidiyoruz fakat bünyemiz kaldırmıyor. Bunlardan kaynaklı olarak derslerimize de tam adapte olamıyoruz. Türkiye'de maalesef parası olanın sözü geçiyor, kolejlere kayıt yaptıran öğrenciler istedikleri zaman dershanelere gidip derslerini çalışabiliyorlar; dolayısıyla bizden bir sıfır önde başlıyorlar. Hem okul hem dershaneyi aynı anda bünyemiz kaldırmıyor." diyerek serzenişte bulundu.

"Yaz döneminde dershanelere erken kayıt yaptık"

Yaz döneminde dershanelere erken kayıt yaptıklarını belirten bir diğer öğrenci Mustafa Döger, "Eğitim sistemimiz maalesef gün geçtikçe kötüleşiyor. Son sınıf öğrencisiyiz ve yaz döneminde dershanelere erken kayıt yaptık. Erken kayıt yapmamıza rağmen bize sonradan son sınıfların okula gelmelerinin zorunlu olacağını söylediler. Bundan dolayı dershanelerimize gidemedik ve maddi olarak da etkilendik ayrıca mental olarak da ister istemez çökmüş durumdayız. Bizden önceki öğrenciler son sınıflarında rahatça sınava hazırlanırken devamsızlık konusunda herhangi bir sorun yaşamazken böyle bir şey çıkardılar. Maalesef bu da bizim için dezavantaj oldu. Son sınıflara okula gelme zorunluluğu getirdiler fakat bunu biz dershane kayıtlarımızı yaptıktan sonra çıkardılar. Daha öncesinde bilgi verilmedi, bir nevi son dakika golü gibi oldu. Diğer öğrencilere göre biz geride kalacağız ve bu durumdan memnun değiliz." diye konuştu.

"Sınavlara güzel bir şekilde hazırlanamıyoruz"

Devam zorunluğundan dolayı sınava iyi hazırlanamadıklarını dile getiren Fırat Kılınç, "Devlet okulunda okuyan öğrenciler para veremedikleri için ve devamsızlık haklarını da kullandıkları için okula gelmek zorundalar. Özel okula kayıt yapanlarsa para verip gittikleri için istedikleri zaman devamsızlık yapabiliyorlar. Okula gitmedikleri için sabah 08.00'den akşam 22.00'ye kadar dershanede çalışabiliyorlar. Devlet okulunda olan öğrenciler sabah 08.00'den saat 15.00'e kadar okulda, daha sonra dershaneye gidebiliyor ve öğrenci bu şekilde mental olarak çok yoruluyor. Diğer arkadaşlarımın da dediği gibi Milli Eğitim 12'nci sınıflara okulu zorunlu hale getirdi bu da bizi kötü etkiledi. Bizler 12'nci sınıf öğrencileri olarak sınavlara güzel bir şekilde hazırlanamıyoruz ve bu yüzden şikayetçiyiz." ifadelerini kullandı.

"Sınava mı çalışalım yoksa okuldaki yazılılara mı çalışalım?"

Ali Akat ise mağduriyetini şu şekilde anlattı:

"Geçtiğimiz senelerde 12'nci sınıflara devamsızlık konusunda af vardı, bu sene yeni bakanımız 12'nci sınıf öğrencilerine af getirmedi, okulları zorunlu hale getirdi. Biz de dershanelere kaydımızı yaptırmıştık. Biz sınava yönelik mi çalışalım yoksa okuldaki yazılılara mı çalışalım? Bu gün yine sınava girdik, girdiğimiz sınavlarda da bir şey yapamıyoruz çünkü okulda yeteri kadar ders işleyemiyoruz. Dershanelerimiz 12.00'de başlıyor fakat okuldaki derslerimiz saat 16.00'da bitiyor ve derslere yetişemiyoruz bu da bizim için sıkıntı. 12'nci sınıflara tekrar af getirilmesi lazım. Bu konuda hükümetten beklentilerimiz var. ÖSYM sınavına yönelik çalışmamız gerekiyor bunun için de dershanelere gitmemiz gerekiyor. Çünkü dershanelerde daha verimli çalışıyoruz, hocalar başımızda duruyor ve denemelere daha sık giriyoruz." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir