• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Rahmet Gıda Bankası yetimleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe(Qoser) ilçesinde bir yılı aşkın yardım faaliyetlerinde bulunan Rahmet Gıda Bankası, kardeş aile projesi kapsamında Avrupa Yetim Der'in gönderdiği bin 365 TL nakdi yardımı muhtaç ailelere ulaştırdı.

 

Yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, " Kurulduğumuz günden beri hummalı çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa Yetim-Der'in yetim ve kardeş aile projesi kapsamında gönderdiği Bin 365 TL'yi 5 aileye ulaştırdık. Bu duyarlılığı gösterip yetim ve muhtaç ailelere sahip çıkan yurt dışındaki hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun, mükâfatlarını dergâhında kat kat versin İnşallah." ifadelerini kullandı.

 

Yetim ve muhtaç ailelere bir nebzede olsa yardım konusunda aracı oluyorsak buda Rabbimizin bize bir nimetidir diyen Öz, "Hz. Muhammed (sav) şöyle buyuruyor: ' Bİr kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin değdiği her saç teline karşılık ona sevap vardır.' "hadis-i şerifini hatırlattı.

 

Şu an Kurban Bayramı dolayısıyla kurban çalışmalarının olduğunu belirten Öz, "Hayırseverlerin vekaletle yada kendileri bizzat bağışlayacağı kurbanlarını hijyenik bir ortamda kesip kayıtlarımızda bulunan yetim ve muhtaçlara ulaştıracağız. Hayırseverler istedikleri takdirde kendileri dağıtımda bize eşlik edebilirler ." şeklinde konuştu.

 

Başkan Öz kurban derileriyle ilgili şunları söyledi: " Kurbanlarını evde ya da başka birde kesen hayırseverler istedikleri takdirde kurban derilerini bize bağışlayabilirler. Bizde kurban derilerinden gelen geliri yetim ve muhtaç ailelere ulaştıracağız inşallah. " (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir