• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...

Bolat, Sakarya'da iş dünyasından kişilerin katılımıyla Hizmet İhracatı Strateji Konferansı'nı düzenlediklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Hizmet ihracatının küresel anlamda hızlı bir büyüme kaydettiğini ve ülke ekonomilerinde önemli bir yer edindiğini vurgulayan Bolat, bu sektörün dünya ticaretindeki artan rolüne dikkat çekti. Küresel hasılanın üçte ikisini ve istihdamın yüzde 50'sini oluşturduğunu belirtti.

Bolat, Türkiye'nin ilerlemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve aynı başarıları 2024 yılında da sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu çerçevede, yıl sonu hedefleri arasında 110 milyar dolarlık hizmet ihracatına ulaşmayı ve cari açığın kapatılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Ayrıca, Hizmet İhracatçıları Birliği ve Başkanları Şekib Avdagiç'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ticaret Bakanlığı olarak ülke ekonomisini güçlendirmek ve vatandaşların refahını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Bolat, bu sorumluluğu her alanda layıkıyla yerine getireceklerini vurguladı.