• DOLAR 35.514
  • EURO 36.677
  • ALTIN 3064.52
  • ...
Bitlis'te kurban satıcıları satıştan memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Kurban Bayramına bir gün kala Bitlisli kurban satıcıları, bu yılki kurban satışlarında memnun olmadıklarını ifade ederek kurbanlıklarının ellerinde kaldıklarından yakındılar.


Besledikleri kurbanlıkları satamalarından yakınan kurban satıcılarından Mehmet Ensari, " Ahlat ilçesinin Taşharman (texot) köyünde oturuyorum. Köyde kurbanlık için beslediğim hayvanları pazara getirdim. Kaç gündür bu pazarda müşteri bekliyoruz, fakat gelen giden olmayınca kurbanlıkları satamadık. Hayvanlarımız ellimizde kaldı" dedi.


Saman fiyatlarından dolayı besledikleri hayvanların kendilerine pahalıya mal olduğunu dile getiren Cevat Albayrak , " Her geçen gün saman fiyatları yükseliyor. Bir ton saman nakliyesi ve işçiliğiyle birlikte bin TL'yi buluyor. Buna rağmen hayvanlarımız para etmiyor. Bu kadar masraf yaparak beslediğimiz kurbanlıkları müşteriler ucuz bir fiyata almak istiyor. Bizlerde istenilen fiyata satamadığımızdan dolayı kurbanlıklarımız ellerimizde kaldı.
Bir yıldır bu hayvanlara emek veriyoruz. Fakat verdiğimiz emeğimizi karşılayamıyor. Hayvan yetiştiricileri olarak çok büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. 350 ile 900 TL arasında değişen kurbanlıklar şuan elimizde kaldı. Günde 2-3 hayvan satamıyoruz. Hayvan pazarında barınacak yer olmadığı içinde hayvanlarımızı sabah getiriyor akşam tekrar köye götürüyoruz. Sattığımız bu hayvanlar masrafımızı dahi artık karşılayamıyor." diye konuştu.

Hükümetin hayvancılığı bitirdiğini ifade eden Abdurrahim Elkoç ve Temin Albayrak ise, "Hayvancılıkla uğraşanların tamamı zarar ederek hayvancılık artık yapamayacak duruma düşmüşlerdir. Bunu tek sebebi mevcut hükümettir. Bu gün yüzlerce aile kurbanlık besleyerek, geçimini sağlamak için besledikleri kurbanlıkları pazarlara getirmiş. Fakat yetiştirdiği bir koyun ve keçiye yaptığı masrafı onu satarak karşılayamıyor. Bizler hayvancılıkla uğraşıyoruz, çoluk çocuğumuzla birlikte dişimizi tırnağımıza katarak çalışıyoruz.

Yıl sonu geldiğinde beslediklerimiz hayvanları satışa çıkarıyoruz. Fakat bir yıl boyunca yaptığımız masrafları ve alnımızın terini karşılayamıyor. Biz hayvan besleyicileri olarak yetkililerden yardım istiyoruz. En azında verdiğimiz emeğin karşılığını almak istiyoruz." şeklinde konuştular.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir