• DOLAR 32.367
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2394.918
  • ...
Gazze'de müzakere süreci sona mı erdi? Hamas doğruladı iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Filistin direnişi liderlerinden bir kaynak Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamada, ''Hamas, işgalle müzakere için artık zemin olmadığını doğruladı.'' dedi.

Kaynağa göre Hamas, direniş grupları adına arabulucuların teklifine yanıtını sunduktan sonra, Amerikalılar ve siyonistlerle  aralarında hiçbir temas gerçekleşmedi.

Kaynak açıklamasında,  ''İsrailliler, arabuluculara, Hamas'ın tepkisinin müzakerelerin başarısızlığı anlamına geldiğini ve pozisyonunu değiştirene kadar herhangi bir heyet göndermeyeceklerini bildirdi.'' dedi. 

Müzakerelerin gölgesinde Refah'a saldırı planını onayladığını defalarca kez yineleyen siyonist rejimin  Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti.

Buna karşın,  KAN'ın 14 Nisan tarihli haberinde ise Netanyahu'nun, tarihinin belli olduğunu açıkladığı Refah'a saldırı planının "ertelendiği" iddiasına yer verilmişti.

Ayrıca, işgal rejiminin , kara işgali öncesinde bölgeye sığınanları çıkarmak için iki hafta içerisinde Refah yakınlarında 10 bin çadır kurmayı planladığı öne sürülmüştü.

30 bin ek çadırın da satın alma aşamasında olduğu, bunların da aynı bölgeye daha sonra kurulacağı kaydedilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir