• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Somali Halkı, Oruç Tutmak İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son 60 yılın en büyük kuraklığının pençesinde kıvranan Somali, mübarek Ramazan ayına susuzluk ve açlıkla mücadele ederek giriyor. 91 yılından bu yana iç savaşta kırılan halk, hayatta kalmak için bir lokma ekmek bir yudum su ile idare ediyor. Kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyleyen Somali halkı, Ramazan ayında oruç tutmak istediklerini dile getiriyor.

Susuzluk ve açlıkla mücadele eden Somali halkı diğer bir taraftan hastalıkla pençeleşiyor. Kuraklık nedeniyle köylerden şehir merkezlerine göç eden Somalilerin birçoğu yolda hayatını kaybetmiş. Hayatta kalarak Somali devletinin göstermiş olduğu çadır kentlerinde yaşam mücadelesi verenlerde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Başkent Mogadişu şehrinin yakınlarındaki kamplara yerleşen Somaliler, devletin gösterdiği yerde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Köyden şehir merkezine göç ederken açlık ve susuzluk nedeniyle kimisi eşini, kimisi çocuklarını, kimi çocuklarsa hem annesini hem de babasını kaybetmiş. Çocuklarının bazılarını kaybeden ailelerse geri kalanları da kaybetmemek için çevreden topladıkları otları yedirerek onların hayatta kalmasını sağlamaya çalışıyor.

Açlık ve susuzluğun yanında hastalıkla da başa çıkamayan Somali halkı, paraları olmadığı hiçbir şekilde ilaç da alamıyor. En kısa sürede kendilerine uzanacak yardımları beklediklerini belirten Somali halkı Ramazan ayında oruç tutmak istediklerini dile getiriyor. Fakir halk, Ramazan ayı olmasa da zaten aç olduklarını aktarıyor.

Yardım için Somali Yetkilileriyle ilk temaslarını gerçekleştiren Kimse Yok Mu Derneği ve Uluslararası Nile Organization yetkilileri çadırların kurulduğu bölgelerde halkın ihtiyaçlarını belirledi. Türkiye`den gelen dernek ve organizasyon yetkilileri belirledikleri çadır kamplarındaki her aileye bir iki gün içinde yardım edeceklerini söyledi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir