• DOLAR 32.37
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2398.723
  • ...
Sektör temsilcileri, yaz lastiğinin önemine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaz lastiklerinin kullanımının Türkiye genelinde 1 Nisan itibariyle başladığını hatırlatan oto lastik işlemecileri, İLKHA mikrofonu aracılığıyla sürücülere önemli tavsiyelerde bulundu.

Lastik fiyatlarındaki artışlardan dolayı lastik değişiminin geçen seneye oranla bayağı düştüğünü belirten oto lastik bayii işlemecisi Abdülkerim Can, artan lastik fiyatlarının işlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

"Yaz lastiğini yazın, kış lastiğini de kışın takmaları gerekmektedir"

Abdülkerim Can

1 Nisan itibariyle kışlık lastik uygulamasının son bulduğunu ve yazlık lastik uygulaması başladığını hatırlatan oto lastik bayii işlemecisi Abdülkerim Can, "Sürücülerin kendi can ve trafik güvenlikleri için güvenmiş oldukları bir lastikçiye uğrayıp lastik değişimlerini yapmaları gerekmektedir. Hem aracın yakıt tüketimi hem de kendi güvenlikleri için bunu geciktirmemeleri gerekir. Kış lastikleri kış mevsimlerinde kullanılmak üzere üretildikleri için hem yol tutuş mesafeleri hem de yakıt tüketiminde sürücüye maliyet artırımı yapmaktadır. Bundan kaynaklı yaz lastiğini yazın kış lastiğini de kışın takmaları gerekmektedir." dedi.

"Değişim ve lastik alımları düştü"

Lastik fiyatlarındaki artıştan dolayı lastik değişiminin bayağı azaldığına dikkat çeken Can, "Yaz lastik uygulaması başladı ama bu seneki lastik değişiminin geçen yıllara nazaran düştüğünü görmekteyiz. Bunun sebebi ise bu yıl artan lastik fiyatlarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Ama sürücülerin kendi can güvenlikleri ve sürüş güvenlikleri için geciktirmemeleri gerekmektedir. Geçen sene 2 bin lira olan lastik fiyatı bu sene 3 bin lirayı bulmaktadır. Fiyatların yükselmesinin değişim ve lastik alımlarını düşürdüğünü görmekteyiz. Lastik değiştirmek isteyen sürücülerimize hem farklı fiyat avantajları sağlayıp hem aracın periyodik bakımlarından hem de aracın çekap işlemlerini ücretsiz yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Yaz lastiklerini zamanında takın"

Ferhat Avanaş

Kış lastiği sezonunun sonuna geldiklerini ve şu anda kışlık lastiklerini söküp yazlık lastikleri taktıklarını ifade eden bir diğer lastik satıcısı ve ustası Ferhat Avanaş ise şunları söyledi:

"Sıcak havalarda yaz lastiğinin etkisi kış lastiğine göre daha iyidir. Çünkü kauçuk farkı var. Kış lastiği kış aylarına göre üretilmiştir. Yaz lastiği ise yaz aylarında sıcak havalara göre fren mesafesi kış lastiğine göre daha iyidir. Kış lastiğini yaz aylarında kullananların fren mesafesi daha çok azalıyor. Çünkü kış lastiği yaz aylarında sıcaktan dolayı parça atmaya başlıyor. Bir de yol tutuşunu, yakıtın daha çok gitmesini ve araç sürücüsüne ekonomik zarar veriyor. Bu yüzden sürücülere tavsiyemiz yaz lastiklerini zamanında takmaları yönündedir. Tabi yüksek lastik fiyatları sürücülerin lastik değiştirmemesine neden olmaktadır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir