• DOLAR 32.421
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2400.673
  • ...
ABD'li senatörden Siyonist rejime yapılan ABD yardımları hususunda sıra dışı tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanders, "The Media Crisis" adlı podcastinde ABD medyasının Gazze ile ilgili haberlerini gazeteci John Nichols ile değerlendirdi. Netanyahu hükümetinin Gazze'deki binlerce çocuğu kasıtlı olarak aç bıraktığını belirten Sanders, ABD ana akım medyasının bu olaylara ve ABD hükümetinin işgal rejimine desteğine yeterince tepki göstermediğine dikkat çekti.

Sanders, işgal rejiminin yardım konvoylarının geçişine izin vermemesiyle Gazze'de binlerce çocuğun açlıkla karşı karşıya kaldığını ifade ederek bu durumu "akıl almaz" ve "oldukça üzücü" olarak değerlendirdi.

ABD medyasının bu duruma karşın yeterince tepki göstermemesini eleştiren Sanders, "Hiç öfke görebiliyor musun? Bir yere kadar şu ya da bu şekilde (Gazze'deki olaylar) tartışılıyor ama gerçek şu ki ABD, İsrail ordusuna yatırım yapıyor." dedi.

Medyanın, ABD hükümetinin işgal rejimine desteğine yeterince dikkat çekmediğini yineleyen Sanders, "Bu (ABD'nin İsrail'e desteğinin) konunun hiç tartışılmadığını söylemiyorum ama en temel olay şu: Çocukları kasıtlı olarak aç bırakan bir hükümete neden 10 milyar dolar verelim?" şeklinde konuştu.

Siyonist rejimi eleştiren her türlü açıklamanın "Antisemitizim" söylemleriyle güçlü bir şekilde susturulduğu ABD'de bir senatörün bu yönlü açıklamalarda bulunması, sıra dışı olarak nitelendirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir