• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Bayraktar, Karadeniz'de petrol keşfi için sondaj yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, televizyon kanalında enerji gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya Gaz Sahası'nda doğal gaz üretimini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini ve günlük doğal gaz üretiminin mayıs ayı gibi 5 milyon metreküpe yükseltilmesinin hedeflendiğini belirten Bayraktar, "Bu sahada yeni keşiflerle rezervi artırabilecek farklı lokasyonlar da bulunabilir." ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de petrol arama çalışmalarının da sürdüğünü belirten Bayraktar, "Karadeniz'de petrol potansiyeli olduğunu düşündüğümüz bir keşif kuyusunu önümüzdeki aylarda inşallah kazacağız." dedi.

Libya ve Somali'de yapılacak sismik çalışmalarla ilgili bilgi veren Bayraktar, şunları söyledi:

"Libya'daki bir kara sahasında anlaşmaya çok yakınız, imzalamak üzereyiz. Uluslararası petrol şirketleriyle bir ortaklık yapıyoruz. Libya'da çok önemli bir offshore sahasıyla ilgiliyiz. Irak'taki sahalarla da diğer coğrafyalarda olabilecek bütün projelerle de ilgileniyoruz. Bunun son örneklerinden biri Somali. Somali ile ilgili hedefimiz şudur; 2024 sonuna kadar tespit ettiğimiz bir lokasyonda sismik çalışmalara başlayacağız. Oradan elde edeceğimiz verilere göre 2025'te keşif amaçlı derin deniz sondajı yapmayı planlıyoruz. Umuyorum ki başarılı oluruz. Bu önemli bir adım olacak ve Somali için anlamlı bir gelişme olacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir