• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Refah'ta Filistinli aile yoklukla boğuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları yedinci ayında devam ederken, Refah'ta yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin, kışın dondurucu soğuğundan sonra şimdi de yazın bunaltıcı sıcağıyla mücadele ettiği bildiriliyor.

Bu ailelerden biri, kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yaşarken evlerinin yıkılmasıyla güneye göç etmek zorunda kalan Ummu Abid'in 10 kişilik ailesi.

Refah'taki çadırlarda yaşamak, sıcak havanın etkisiyle ve suyun azlığı nedeniyle dayanılmaz bir hal alıyor Filistinliler için.

Ummu Abid, "Burada güneş altında kavruluyoruz. Ben tansiyon hastasıyım. Güneşin altında ve ateşin başında kalmamam gerek." diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Bir bidon su alabilmek için "dünyanın bir ucuna" gitmek zorunda kaldıklarını ve saatlerce kuyrukta beklediklerini ancak genellikle su alamadan geri döndüklerini belirten Filistinli anne, tuvaletlerin de uzakta olduğunu ve gece çocukların tek başlarına gitmeye korktuklarını ekledi. Ayrıca, alanda kötü bir koku yayıldığını ve çocukları hasta ettiğini ifade etti.

Refah'ta sıcak havada ateşte yemek pişirmek ise ayrı bir zorluk haline geliyor.

Yemekleri topladıkları odunlar veya kartonlarla yaktıkları ateşte pişirdiklerini belirten Ummu Abid, "Her gün güneş altında ateş başında yemek pişiremiyorum. Peynir ya da konserve gibi şeyler yiyoruz. Mesela bugün pişiremedim." şeklinde konuştu.

Refah'a ilk geldiklerinde havaların çok soğuk olduğunu, yatak ve yorganlarının olmadığı için çok üşüdüklerini ifade eden Ummu Abid, şimdi ise havaların sıcak, çadırın ise "ateş gibi" olduğunu dile getirdi.

Ummu Abid'in kızlarından Gazel Abid ise çadır kentte açılan sınıfta Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek zamanının büyük bir kısmını geçirdiğini söyledi.

Okuluna dönmeyi ve kuzeydeki arkadaşlarını görmeyi arzuladığını belirten Gazel, sıcak havadan çok rahatsız olduklarını da ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir