• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Siyonist teröristler saf kötülük! GİRDİĞİNDE ÖLÜM  ÇIKTIĞINDA YIKIM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı ve Beyt Hanun beldesinden güçlerini çekerken, Gazze kentine yönelik hava saldırılarını artırdı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre işgal ordusu, birçok bina ve evleri yerle bir ederek sakinlerini göçe zorladığı Nusayrat Mülteci Kampı'ndan çekildi. Daha sonra Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyine ve Deyr el-Belah beldesinin doğusuna yönelik yoğun top atışları ve hava saldırıları başlatıldı. Terörist işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 36 saati aşkın süredir karadan girerek hem yerleşim bölgesinde hem de tarım alanlarında büyük tahribata yol açtığı Beyt Hanun beldesinden de çekildi. İşgal rejimi askerleri, Beyt Hanun beldesine karadan girdiği sırada yerinden edilmiş sivillerin sığındığı merkezi kuşatmaya alarak bazı Filistinlileri alıkoydu.

"1 HAFTADA 75 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgal ordusunun Nuseyrat Kampı'na yönelik 8 gündür süren işgali sonrası açıklama yaptı. Bir hafta içinde 75 kişinin katledildiği, 348 kişinin de çeşitli şekillerde yaralanarak hastanelere getirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, bölgeden 100 kişinin de kayıplar listesine eklendiği duyuruldu. Toplam 523 kişinin çeşitli şekillerde ölü, yaralı ve kayıp olarak işgalci saldırılarından etkilendiğine dikkat çekilen açıklamada, bunların dışında saldırılarda 13 bin yerleşim biriminin de farklı düzeylerde hasara uğradığı kaydedildi. Ayrıca, işgal ordusunun bölgede çeşitli boyutlarda 14 yüksek bina ve apartmanı ve onlarca evi de yıktığına işaret edilen açıklamada, söz konusu bina ve evlerden çok sayıda Filistin vatandaşının da bombalanma tehditleri sebebiyle ayrılmak zorunda kaldığı vurgulandı.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Öte yandan UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, AA muhabirinin "israil tarafından somut ve güvenilir delil sunulmadan UNRWA personelinin görevlerine son verme kararınızdan pişmanlık duyuyor musunuz?" sorusunu yanıtladı. israil'in 12 UNRWA personeline ilişkin ortaya attığı iddialara dair kendisine hiçbir yazılı delil sunmadığını belirten Lazzarini, soruşturmaların devam ettiğini kaydetti.

Lazzarini, bugün de benzer bir karar alması gerekse yine aynı kararı vereceğini belirterek, "İddialar çok korkunçtu. Ajansı çok daha zor duruma sokabilirdi. Genel Komiser olarak ajansın saygınlığını korumak ve hizmet vermeye devam etmesine imkan sağlamak için karar alma yetkim vardı" dedi. Geriye dönüş olabileceğini kaydeden Lazzarini, soruşturmaların ardından personelin aklanması halinde görevlerine iade edilebileceklerini ve tazminat alabileceklerini söyledi.

Lazzarini, "Ancak bulunduğumuz ve iş yapmaya çalıştığımız ortamda söz konusu personelin görevlerine son vermekten başka bir seçenek olduğunu düşünmedim" ifadelerini kullandı. İşgal rejimi, 12 UNRWA çalışanının 7 Ekim'deki Hamas saldırılarına karıştığını iddia etmişti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal elebaşlarının yaklaşık 30 bin personeli bulunan UNRWA'dan 12 kişinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti. UNRWA da işgalcilerin iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı. AA

İşgalciden katliam: 31 şehid YİNE KADIN VE ÇOCUKLARI VURDU

Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımını sürdüren siyonist işgal rejimi, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 31 Filistinliyi daha şehid etti.

GAZZE

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat ve Beyt Hanun'dan çekilen siyonist rejim, Gazze kentine yönelik hava saldırılarını artırdı. Saldırılarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 23 sivilin şehid olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Siyonist rejimin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısında ise 5'i çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli şehid oldu. İşgalcilerin, Refah kentinde bulunan Doğu Mezarlığı çevresindeki el-Behabisa ailesine ait bir evi bombalaması sonucu da çok sayıda Filistinli yaralandı.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımı 194 gündür devam ediyor. Saldırılarda şu ana kadar 4 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 899 kişi şehid oldu. Yaralı sayısı ise 76 bin 664 olarak kaydedildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir