• DOLAR 32.523
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2422.67
  • ...
'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Çalıştayı' yarın yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, modern sağlık sistemlerinin, hastalıklarla mücadelede, bir taraftan yeni tedavi teknolojileriyle geliştiğine diğer yandan geleneksel tıp yöntemlerini de tedavi süreçlerine yaygın biçimde entegre ettiğine işaret edildi.

Türkiye'nin geleneksel tıp uygulamalarını kanıta dayalı ve güvenli bir zemine kavuşturma noktasında son yıllarda gerçekleştirdiği yasal ve yapısal düzenlemelerle önemli gelişme kaydettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Geleneksel tıp uygulamalarına ve uygulayıcılarına getirilen standartlar çerçevesinde bugün, geleneksel tıp uygulamaları etkin denetim süreçlerine tabi sağlık kuruluşlarında ve sertifikalı sağlık profesyonelleri tarafından sunulmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin sağlığın bütün alanlarında olduğu gibi geleneksel tıp alanında da potansiyelini ve sahip olduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek önemli bir küresel hizmet sunucu haline gelme hedefine doğru ilerlediği belirtilerek, bu kapsamda uluslararası bir toplantıya ve bilimsel organizasyona ev sahipliği yapıldığı kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütünün Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Ağı (IRCH) 15. Yıllık Toplantısı'nın 17-19 Nisan 2024'te İstanbul'da düzenlendiği bildirilen açıklamada, toplantıya, Sağlık Bakanlığıbürokratları ile IRCH üyesi 47 ülkeden 99 temsilcinin katıldığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir