• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vanlı STK'lar yetimleri giydirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da yaptıkları hayırlı çalışmalarla isimlerinde söz ettiren Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği ile Veren El Derneği bayram öncesi, yetim aileleri giydirdi.

Van Rahmeteli Gıda bankası 32 yetim ve dul aileyi mağazalara götürerek giydirirken Veren El Derneği ise 35 ailenin giyim yardımını evlerine ulaştırdı.

Rahmeteli bayram çalışmaları kapsamında 312 aileyi giydirdi
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Rahmeteli Gıda Bankası Muhtaç Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, Kurban Bayramı öncesinde özellikle yetim ve dul aileleri unutmadıklarını belirtti. Özhan şu açıklamalarda bulundu: "İki hayırsever gönüllümüzün sponsorluğunda 30 yetim çocuğumuzu giyim mağazalarına götürmek suretiyle giydirdik. Ayrıca daha önce yardım ettiğimiz bir dul ailemizde durumlarının düzeldiğini ve iki dul aileyi giydirmek istediğini belirtti. Bizler de iki dula ailemizi bu hayırsever gönüllümüz sayesinde baştan aşağı giydirdik. Bu ailelerimizi baştan aşağı giydirdik. Yaklaşık olarak bu ailelerimize yaklaşık olarak 3 bin 500 TL değerinde elbise aldık. Tabi bu yetim ve dul ailelerimizi giyim mağazasına götürerek kendilerine bayram öncesi elbise almalarına öncülük ettik."

Kısa bir süre önce de 280 aileyi kendi imkânlarıyla giydirdiklerini ifade eden Özhan, "Kurban Bayram çalışmalarımız kapsamında bunları yaptık. Bu çocuklarımıza ayakkabı pantolon ne ihtiyaçları olan giyim malzemelerini verdik." dedi.
Burada hayırsever ailelere çağrıda bulunan Özhan, "Yaklaşık olarak 300 civarında bu durumda olan ailemiz mevcuttur. İnşallah bu ailelerimize sponsor bulursak bunları da giydirmeyi düşünüyoruz. Bu hayra vesile olan kardeşlerimizden ve üyelerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Verenel Derneği de 35 muhtaç aileye giyim ve gıda yardımında bulundu.
Konuyla ilgili bilgi veren Verenel Derneği üyesi Lokman Özalp bayramlarda en fazla ihtiyaç duyulan şeylerin çocuk elbisesi ve temel gıda malzemeleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Bizlerde bunu göz önünde bulundurarak 35 ailemize bu yardımlarımızı ulaştırdık. Özellikle bizleri arayan aileler giyim ve gıda noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirtmeleri üzerine Verenel Derneği Van Gönüllüler vasıtasıyla 35 ailemize hem gıda hem de elbiselerini birinci elden ulaştırdık."

Van'da yaklaşık olarak 250 muhtaç aileye yardım ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Özalp, Vanlı hayırseverleri bu noktada daha duyarlı davranmaya davet etti.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir