• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bülbülzade Vakfı'ndan 200 Suriyeli aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Bülbülzade Vakfının Yardım Merkezinde dağıtılan yardımlar start aldı. Yardımların ilk aşamasında 200 Gaziantepli ihtiyaç sahibi aileye yardım yapılırken 3. ve 4. günler okullara ve Sivil Toplum Kuruluşlarına ayrıldı.

 

Ayrıca Gaziantep il merkezinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden 195 ilkokul, ortaokul ve liseye 5'er kontenjan verilerek öğrencilere kıyafet yardımında bulunuldu. Yine STK'ların belirlediği üçer aileye kıyafet ve gıda yardımı yapılırken 5. ve 6. Günler ise Suriyeli ailelere ayrıldı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve hayatlarını zor şartlar altında Gaziantep'te sürdürmeye çalışan 200 Suriyeli aileye kıyafet ve gıda yardımı yapıldı. Yardımda dul, yetim ve savaşta sakat kalanlara öncelik verildi.

 

Yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Bülbülzade Vakfı Yardım Komisyonu Başkanı Talip Çelik, vakıf olarak 19 yıldır yardım faaliyetleri yürüttüklerini belirterek; "1994 yılında 25 aile ile başladığımız yardım çalışmalarımıza geçen yılın verilerine göre 50 bin kişiye ulaştık. Mazlumun dini sorulmaz düsturu ile Gaziantep'te her kesimden insana kucak açarak onların yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Vakıf olarak sadece yardımlarla yetinmiyoruz. Yardım yaptığımız aileleri aile eğitim programlarına davet ederek eğitim programlarına alıyoruz. Çocuklarına ise ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz. Bu seneki kurban dönemi yardımlarımız 6 gün sürdü. 6 gün boyunca yaklaşık 3 bin kişinin ihtiyacını karşılamış olduk. Bülbülzade Vakfı olarak Gaziantep'te aç bir nefer kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam ettireceğiz." dedi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir