• DOLAR 32.381
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2409.116
  • ...
Irak: Topraklarımız israile saldırıda kullanılmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudani, "İran'ın saldırısı sırasında Irak'tan roket ya da seyir füzesi atışı yapıldığına dair herhangi bir rapor ya da belirti almadık. Irak'ın çatışma arenasına sürüklenmesine izin vermeme konusundaki tutumumuz nettir ve bu konuda kararlıyız." dedi.

"7 Ekim 2023 olaylarının başlangıcından bu yana Irak, bu çatışmanın devam etmesinin tehlikesi ve ciddi yansımaları konusunda uyarıda bulunan ilk ülkelerden biri olmuştur" diyen Sudani "Bölge, böylesi bir gerginliği kaldıramaz.  Herkes bu tırmanışı durdurmak için baskı yapmalı. Iraklı yetkililer, ülkeyi çatışma alanından uzak tutmak için çalışıyor. Gazze ve Filistin topraklarına yönelik saldırıya karşı ilkeli duruşumuzu koruyoruz" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, siyonist rejimin bu ayın başlarında İran'ın Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği saldırıyı "İran'ın karşılık vermesine neden olan uluslararası hukuku ihlal eden açık bir ihlal" olarak nitelendirdi.

"Kızıldeniz'de uluslararası seyrüseferin engellendiğini, Lübnan ve Suriye'deki gerginliğin işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırısının bir sonucu olduğunu" belirten Sudani, Filistinlilerin, masum sivilleri korumakta başarısız olan uluslararası toplumun gözleri önünde bir imha sürecine maruz bırakıldığını" söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir