• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kanserde erken tanı hayat kurtarır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kanser çağımızın en önemli ve ciddi sağlık sorunlarından biri. Üstelik yapılan tahminler, kanserin gelecekte katlanarak artacağını gösteriyor. Toplumda kanserin zararlarına karşı duyarlılık oluşturulması amacıyla her yıl Ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

 

Bu kapsamda düzenlenen seminerde konuşan uzmanlar erken teşhisin hayat kurtarabileceğine dikkat çektiler.

 

Yaptıkları sunumlarda, günümüzde tüm dünyada her yıl, 10 milyondan fazla kişiye kanser teşhisi konulduğunu dile getiren uzmanlar, Ülkemizde ise, bu sayının yaklaşık 150 bin kişi olduğunu, ancak gelecekte bu sayıların artacağının hesap edildiğini ifade ettiler.

 

Uzmanlar ayrıca bu doğrultuda, erken teşhis ve tedaviye dikkat çekerek kanserle mücadelede bilinç düzeyini arttırmanın büyük önem taşıdığını vurguladılar.

 

Meme Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen 'Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor' konulu sağlık söyleşisinde de kanser türleri ve tedavi süreçlerindeki yeni gelişmeler anlatıldı.

Söyleşide, Acıbadem Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Hekimi Dr. Volkan Tümay tarafından 'Kanserden Korunma ve Kanser Tedavilerindeki Yenilikler', Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Osman Serhat Güner tarafından 'Kanserde Cerrahi Tedavi Yöntemleri' konuları ele alındı.

 

Söyleşide, kanserin artık korkulur bir hastalık olmadığına vurgu yapan doktorlar, düzenli yaptırılan kontrollerle hastalıkların erken saptanabildiğini ve erken teşhisin hayat kurtardığının altını çizdi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir