• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Norşin'de Kur'an Kursu temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Gölbaşı Beldesinde, hayırseverlerin bağışladığı 8 dönümlük arazi üzerine 5 kat olarak inşa edilecek olan Kur'an Kursu binasının temel atma töreni, İlçe Müftüsü Selami Sayın ve belde halkının katılımıyla yapıldı.

 

Temel atma töreni, Kur'an Kerim'in okunmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesimiyle başladı. Törende konuşan İlçe Müftüsü Selami Sayın, Kur'an Kursunun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

Gölbaşı Molla Halil Erkek Kur'an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Enes Durceylan da yaptığı konuşmada, Kuran kursunun hayırseverlerin bağışladığı 8 dönümlük arazi üzerine yapılacağını, binanın 5 kat ve 100 öğrencinin ders göreceği şekilde inşa edileceğini belirtti.

 

Kursu açmalarındaki amaçlarının Gölbaşı ve çevre köylerdeki öğrencilerin Kur'an derslerini ve güzel ahlakı öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirten Durceylan, "Allah'ın izni ve hayırseverlerimizin de desteğiyle Kur'an Kursumuzun temelini atmış bulunmaktayız. İnşallah hedefimiz odur ki, yine hayırseverlerin desteğiyle inşaatımızı en kısa sürede tamamlamak ve öğrencilerimizin buradan istifade etmesini sağlamaktır. Bu hayır işi için herkesin yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu.

 

Gölbaşı Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Spor Kulübü (GÖLDER) Başkanı Mahir Okay da konu hakkında görüşlerini dile getirirken, Gölbaşı Beldesine açılacak bu Kur'an Kursu için dernek olarak gereken maddi ve manevi desteği sağlayacaklarını ifade ederek, "Kur'an Kursu binası beldemiz için ihtiyaçtı. Bu nedenle dernek olarak bizler de buna destek olmak için elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu Kur'an Kursu sayesinde gençlerimiz hem Kur'an öğrenmiş olacaklardır hem de, güzel ahlakı öğrenmiş olup kötü alışkanlıklardan uzak kalacaklardır." şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an Kursu'nun temeline dualarla ilk harç atıldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir