• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
İİT, Filistinlilere uygulanan "sistematik terörü" kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde soykırımcı siyonistlerin askerleri ve yasa dışı işgalci siyonistlerin Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yasa dışı İşgalci siyonistlerin işgal askerleri koruması altında Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği ''terör eylemleri ve sistematik saldırılar'' kınandı.

Saldırılarda birçok Filistinlinin şehit olduğu ve yaralandığı hatırlatılarak, bu eylemlerin işgal rejiminin uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal eden bir düşmanlık örneği olduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve uluslararası toplumdan, Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması ve işgal rejiminin Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik süregelen saldırılarının sonlandırılması için adımlar atılması talep edildi.

Açıklamada ayrıca, işgal rejiminin Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına yönelik işlediği tüm suçlardan dolayı yargılanması gerektiği vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir