• DOLAR 32.533
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2402.536
  • ...
Afganistan İslam Emirliği: İran'ın israile misillemesi 'meşru bir savunma'dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısının tüm diplomatik normlara ve uluslararası yasalara aykırı olduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, siyonist terör şebekesinin ekim ayından bu yana soykırım yapmaya devam ettiği belirtilerek bu durumun bölgede güvensizliği yaydığına dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist rejim, suçlarının devamında 1 Nisan'da da İran Büyükelçiliği'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunu tüm diplomatik normlara ve uluslararası yasalara aykırı olarak hedef almış, buna karşılık İran İslam Cumhuriyeti dün gece meşru savunma önlemleri almıştır. Geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana siyonist rejim, Gazze'de 33 binden fazla sivile yönelik soykırıma devam ederek diğer ülkelerin kutsal alanlarını ihlal etmeye ve bölgede güvensizliği yaymaya çalışıyor. Dünyanın ve bölgenin tüm etkili ülkelerini, krizin daha da gelişmesini önlemek amacıyla siyonist rejimin suçlarını durdurmaya yönelik çabalarını yoğunlaştırmaya çağırıyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir