• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Umut-Der Ramazan Yardımlarına Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Umut-Der, Ramazan ayında 2 bin 500 aileye gıda ve elbise yardımında bulunuyor. Yaptığı yardım çalışmalarıyla Batman`da ismini duyuran Umut-Der Ramazan yardımlarına başladı. Yaklaşık bir hafta öncesinde tespit çalışmalarını neticelendirdiklerini söyleyen Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı Masum Ayyıldız, bugün itibariyle 1220 aileye gıda paketi yardımında bulunacaklarını, geri kalan yardımları da önümüzdeki hafta pazar günü dağıtacaklarını söyledi.

 

"Umut-Der Batmanın Yüz Akıdır"
Ramazan ayında toplam olarak 2 bin 500 aileye gıda yardımında bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Ayyıldız, . "2 bin 500 aileye yapacağımız gıda yardımının haricinde yaklaşık 200 aileye de giyim yardımında bulunmayı düşünüyoruz. Bu mübarek Ramazan ayı münasebeti ile Batmanlı hayırseverlerden infakları noktasında Umut-Der` i hesaba katmalarını istiyoruz. Tüm Batman halkının bildiği gibi bizlere gelen yardımlar olduğu gibi Batman`ın fakir ve yardıma muhtaç ailelerine ulaştırılıyor. Hayırlı faaliyetler yapan Umut-Der Batman`ın yüz akıdır. Bu konuda desteklenmesi gerekir…" dedi.

 

Hayırseverlerin Desteği Oranında Fakir İnsanlar Sevinecek
10 binlerce insan`a umut olduklarını söyleyen Ayyıldız, "Ramazan ayı nedeni ile ulaşacağımız yardıma muhtaç sayısı, aile olarak 2 bin 500 aile. Bilindiği gibi yöremizde de her bir ailenin nüfus ortalaması 4-5 kişiden az değil. Yaptığımız aile yardımında her bir aile en az 4 kişi de olsa 12 bin insana destek verilmiş olur. Buda azımsanacak bir sayı değil." dedi.

 

Ayyıldız, Tüm hayırseverlerden ve iş adamalarından yardıma muhtaç ailelere yardım etme konusunda kendilerine destek vermelerini isteyerek, "Desteleyecekleri oranda fakir insanlar sevinecek ve dualarını alacaklardır. Bizler hayırseverlerin bizlere ulaştırdığı yardımlarla muhtaçlara yardımda bulunuyoruz. Eğer yardımlar az elimize ulaşırsa bizlerde o nispetle az insana, çok olursa çok insana ulaşırız. Bilindiği gibi kenar mahallelerde, varoşlarda hakikaten insanın içini sızlatacak çok manzaralara şahit oluyoruz. İçler acısı birçok muhtaç aile manzarası var. Bu nedenle desteklerini bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir