• DOLAR 32.363
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2412.41
  • ...
Siyonist rejim: Hapishanelerdeki Filistinlilerin şartlarını daha da zorlaştıracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten sonra siyonist rejim sözde ordusu, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik alıkoyma, baskın ve saldırılarını arttırdı.

İşgalciler tarafından esir alınan ve siyonist rejim zindanlarına konulan Filistinlilere yönelik "şiddet, işkence, ağır darp ve aç bırakma" gibi insan hakları ihlallerinde artış gözlemlendi.

Daha önce hapishanelerdeki Filistinlilerin serbest bırakılmasına karşı çıkan siyonist işgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, halihazırda ağır şartlarda yaşayan Filistinli esirlerin şartlarını daha da zorlaştırmaya devam edeceğini belirtti.

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin yayımladığı raporlar ve açıklamalar, cezaevlerindeki Filistinlilere yönelik ağır insan hakları ihlallerinin arttığını gösteriyor.

İşkence ve kötü muamele uygulamaları sonucu 7 Ekim 2023'ten bu yana şehid olan Filistinlilerin sayısının 14'e yükseldiği belirtildi.

Filistin Esir İşleri Heyeti, 16 Mart’ta yaptığı açıklamada, işgal hapishanelerinin "mezbahaya" dönüştüğünü, cehennem hayatı yaşatılan Filistinlilere her türlü işkence ve darbın uygulandığını vurgulamıştı.

İşgal hapishanelerindeki Filistinlilerin sayısının 9 bin 400'ü aştığı, bunların 80'inin kadın, 200'den fazlasının çocuk ve 3 bin 660'tan fazlasının "idari tutuklu" olduğu belirtiliyor.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir