• DOLAR 32.381
  • EURO 34.688
  • ALTIN 2399.96
  • ...
Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu şehit edildi: GAZZE CİĞERPARELERİNİ FEDA EDİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim’de siyonist çapulcuların mübarek Mescid-i Aksa’ya ve Filistin’deki Müslümanların kutsallarına karşı gerçekleştirdiği barbarlıklara karşı İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın askeri kolu olan İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından Aksa Tufanı Operasyonu gerçekleştirildi. Buna karşılık dünyanın en büyük hapishanesi olan Gazze, yedi aydır dünyanın süper güçlerini arkasına alarak kendisine zulümler yağdıran soykırımcı siyonist terör çetesinin vahşetlerine tanıklık ediyor. Yüzlerce cami, okul, hastane yerle bir olurken 33 bini aşan şehid sayısının çoğu çocuklar ve kadınlar oldu. Yüz binin üzerinde yaralı ve Gazze’nin enkazları altında kayıp binlerce Filistinli… Tüm bu korkunç olayların gerçekleştiği Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işgalci çeteye karşı mübarek bir özgürlük mücadelesi verilmekte…

HAMAS’IN LİDER KADROSU SİYONİST ÇAPULCULARIN HEDEFİNDE

İbadethanelerin, sivil yerleşim alanlarının, sivil kadınların, çocukların, basın çalışanlarının, uluslararası yardım kuruluşlarının dokunulmazlıkları hiçe sayıldı. Kadın hakkı, çocuk hakkı… Gazze’de bu vahşi çete tarafından alçakça ihlal edildi. Son dönemde siyonist çapulcular bu onurlu direnişi gerçekleştiren HAMAS’ın lider kadrosunu hedeflemiş durumda. 2 Ocak’ta HAMAS yöneticilerinden Salih el-Aruri'ye karşı gerçekleştirilen lanetli suikast sonucu Aruri şehid edildi. 4 Nisan’da HAMAS’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin kız kardeşi Sabah Abdusselam'ın gözaltı süresi 12 gün daha uzatıldı...

Siyonist çapulcular 1 Nisan'da, "HAMAS aktivistleriyle bağlantısı olduğu, harekete sempati duyduğu ve kışkırtmalar yaptığı" iddiasıyla Heniyye'nin kardeşi 57 yaşındaki Abdusselam'ı gözaltına almıştı.

Negev'de ikamet eden Abdusselam'ın "evinde belgeler, iletişim araçları ve cep telefonlarının bulunduğu; ciddi güvenlik ihlalleri yaptığına dair şüpheli diğer durumlarının da olduğu" iddia edilmişti.

3 OĞUL 4 TORUN ŞEHİD OLDU

HAMAS, İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda Heniyye ailesinden çok sayıda kişinin bulunduğu araca düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Heniyye'nin ailesinin, kamp sakinleri ve yakınlarının bayramını kutlamak için dolaştıkları aracın hedef alınması sonucu Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun şehid edildiği bildirildi.

HENİYYE AİLESİNDEN YAKLAŞIK 60 KİŞİ ŞEHİD EDİLDİ

HAMAS’ın açıklamasında saldırıda hayatını kaybedenlerin Filistin halkıyla aynı cephede yer aldığı; Heniyye ailesinden daha önce şehid edilen yaklaşık 60 kişinin yanı sıra "Aksa Tufanı"nda şehid olanların saflarına katıldıkları bildirildi.

HENİYYE: "ÇOCUKLARIM KUDÜS'ÜN VE MESCİD-İ AKSA'NIN KURTULUŞU UĞRUNA CANLARINI FEDA ETTİLER"

Başkan Heniyye, "çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiklerini" söyledi.

Heniyye'nin, işgalci çetenin oğullarının ve torunlarının bulunduğu araca düzenlediği saldırının ardından yaptığı açıklama Al Jazeera televizyon kanalında yayımlandı.

HAMAS lideri, "Çocuklarımın şehadetinden dolayı Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullanarak, "Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim." dedi.

Yaşadıkları acıyla ve kanla Filistin halkına ve Filistin davasına umut, gelecek ve özgürlük oluşturduklarını vurgulayan Heniyye, şöyle devam etti:

"İsrail'e yıkımla, katliamla, yok etmeyle alamadığını müzakere masasında da almayacağını söylüyoruz. Oğullarımın kanı Gazze'deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna canlarını feda ettiler."

İsrail'in, liderlerin çocuklarını hedef alarak Filistinlilerin kararlılığını kıracağını sandığını ancak bu dökülen kanın, Filistin toprağına bağlılıktaki kararlılıklarını artıracağını belirten Heniyye, "Ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok. Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, İsrail'in yaptığı şantaja boyun eğmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Heniyye ayrıca "İsrail'in yerinden edilmiş kişilerle dolu Refah kentini işgal yönündeki tehditlerinin Filistin halkını ve direnişini korkutmadığını" vurguladı.

HAMAS:

SALDIRI, “HAİN VE KORKAKÇA"

HAMAS, Ramazan Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen alçak suikastın Şati Mülteci Kampı'nda "hain ve korkakça" düzenlendiğini açıkladı.

HAMAS konuyla ilgili açıklamasında Ramazan Bayramı'nın ilk günü Şati Mülteci Kampı'nda "hain ve korkakça" düzenlenen saldırıda, Heniyye'nin çocukları ve torunlarının şehid edildiği bilgisi paylaştı. İşgal çetesinin HAMAS'ın liderleri ve ailelerini hedef almasını "sahadaki başarısız düşmanın umutsuz girişimlerinden başka bir şey olmadığı; Filistin direnişinin müdafaası karşısında dehşete düşmesi" şeklinde değerlendiren HAMAS, hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu.

Bu tür saldırıların, HAMAS ve Filistin halkının direniş iradesini kırmayı başaramayacağı; sadece onların mücadeledeki kararlılığını artıracağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca bunun işgal çetesinin terörü, soykırım savaşını ve savunmasız sivillere yönelik saldırılarını tırmandırarak müzakereler sırasında başarı elde edeceği yanılsaması olduğu kaydedildi.

İslami Cihad’dan Heniyye'ye taziye mesajı: DİRENİŞİMİZİ ARTIRACAK

İslami Cihad Hareketi, işgalci çetenin İsmail Heniyye'nin oğullarını ve torunlarını şehid etmesiyle ilgili taziye mesajında, "Liderleri, onların oğulları ve ailelerini hedef almak, halkımızın haklarına bağlılıkları konusunda azim ve metanetini, direnişimizi artıracaktır" ifadelerine yer verildi.

İslami Cihad Hareketi açıklamasında, "Bu korkakça gerçekleştirilen eylem, sahadaki hedeflerine (Gazze'de Hamas'ı ortadan kaldırmak) ulaşmada başarısız olmanın düşmanda yarattığı kafa karışıklığını doğruluyor. Bunu, kör nefretlerinin oklarını mücahitlerin çocukları ve ailelerine intikam amacıyla yönlendirerek telafi etmeye çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu saldırı için Ramazan Bayramı'nın ilk gününü seçerek Filistin halkının kalbine hüzün tohumları ekmeyi amaçladıklarına işaret edilen açıklamada, bunu "direnişi ümitsizliğe sürükleyeceği, teslim olmayı sağlayacağı ve sahada elde edemedikleri tavizleri verdireceği zannıyla" gerçekleştirdikleri belirtildi.

Açıklamada, "Liderleri, onların oğulları ve ailelerini hedef almak, halkımızın haklarına bağlılıkları konusunda azim ve metanetini, direnişimizi artıracaktır. İşgal yenilgiye uğratılıncaya ve düşman, Filistin halkımıza karşı yürüttüğü soykırım savaşını durdurana kadar direnişi sürdürmekte kararlıyız." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Heniye'ye taziye:

İsrail HESABINI VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç çocuğu ve dört torunu işgalci çete saldırısında  şehit olan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Heniyye ile telefonda görüştü.

Heniyye'ye üç çocuğu ve üç torununun işgalci çete saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, israil'in, işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

REİSİ, HENİYYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, üç çocuğu ile döt torunu işgalci çete saldırısında şehid olan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye başsağlığı diledi.

İran Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasına göre Reisi, israil saldırısında çocuklarını ve torunlarını kaybeden Hamas lideri Heniyye için taziye mesajı yayımladı.

Mesajında, israil'in saldırılarına sessiz kalan ya da destekleyenlerin işlenen suçların ortağı olduğunu belirten Reisi, "Kuşkusuz bu suç, bu rejimin vahşetini ve çocuk katliamını daha da açık hale getirmiş ve kendisini çöküş bataklığından kurtarmak, çaresizliğini ve başarısızlığını örtbas etmek için insanlığa karşı suçta hiçbir insani ve ahlaki ilkeye bağlı kalmadığını göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Reisi, Heniyye'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami de Heniyye için taziye mesajı yayımladı.

YAPICIOĞLU'NDAN HENİYYE'YE TAZİYE TELEFONU

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hamas Lideri İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Telefon görüşmesinde Genel Başkan Yapıcıoğlu, “Kardeşime öncelikle taziye ve sabrı cemil dileklerimi iletiyorum. Allah-u Teâla şehadetlerini mübarek eylesin. Allah-u Teâla şehitlerin kanının bereketi ile Mescid-i Aksa'nın hürriyetine giden yolu kısaltsın. En azizlerini ve canlarını feda etmeye hazır bir milleti mağlup edecek hiç kimse yoktur. İnşallah Mescid-i Aksa hürriyetine kavuşacaktır. Bu sadece bir zaman meselesidir, olup olmayacağı tartışmasızdır. Olacağı kesindir. İnşallah şehitlerin mübarek kanları bu zamanı kısaltacaktır. Mescid-i Aksa'nın hürriyetine kavuşacağı gün yakındır diye temenni ediyoruz. Allah-u Teâla sabrı cemil ihsan eylesin. Şehadetlerini mübarek eylesin. Derecelerini âli eylesin. Allah-u Teâla bu aziz şehitlerin kanının bereketi ile Mescidi Aksan’ın hürriyetini yakınlaştırsın. Dünya gözüyle görmeyi bizlere de nasip eylesin inşallah. Oradaki diğer tüm dostlarımıza da selamlarımızı, dualarımızı ve bayram tebriklerimizi iletin lütfen.” dedi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise; “Rabbim kardeşlerimi ve çocuklarımı kendi katında şehitlerden kabul etsin inşallah. İnşallah bu kanlar boşuna akmayacak. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Allah'ın izniyle Kudüs'ün özgürlüğüne daha çok yakınlaştıracak. Rabbim bizleri Özgür Mescid-i Aksa’da buluştursun. Telefon açmanızdan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyorum. Rabbim sizlerden razı olsun. Aynı şekilde siz de etrafınızdaki herkese selamlarımızı iletiniz.” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ’TAN HENİYE'Yİ TAZİYE TELEFONU

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Kurtulmuş, Heniyye ile telefonda görüştü. Kurtulmuş, İsrail saldırısında 3 çocuğu ve 4 torununun şehit olması nedeniyle Heniyye'ye başsağlığı diledi.

Şehadet haberini almasının ardından Heniyye'nin gösterdiği metin duruşun bütün İslam ümmetine ve insanlığa örnek olduğunu ifade eden Kurtulmuş, İsrail'in hastaneleri bombalayarak, insanları öldürerek, Gazze halkını açlığa ve susuzluğa terk ederek işlediği bütün insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini belirtti. Öte yandan Kurtulmuş, İsrail saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İşgalci, zalim, siyonist rejimin saldırısında oğulları ve torunları barbarca şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye sabır ve başsağlığı diliyorum. İsmail Heniyye'nin, şehadet haberini aldığındaki vakur duruşu ve metaneti, Filistin özgür olana dek sürecek bir mücadeleyi dünyaya yeniden ilan ediyor. Gazze'nin onurlu direnişini saygıyla selamlıyorum."

FİDAN, HENİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS Siyasi Büro Başkanı Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Fidan'ın, Haniye'ye siyonistlerin saldırıları sonucu hayatını kaybeden 3 oğlu ve torunları için başsağlığı diledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da şehit olduğunu duyurdu.

KALIN'DAN HANİYE'YE TAZİYE TELEFONU

MİT Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'ye, siyonist rejim saldırısında 3 çocuğu ve 4 torununun şehit olması nedeniyle başsağlığı diledi.

Görüşmede, Gazze'deki insani durum, siyonist rejimin katliam ve soykırımı, ateşkes görüşmeleri ile esir takası müzakerelerinin de ele alındığı belirtildi.

MİT Başkanı Kalın görüşmede ayrıca Türkiye'nin Filistin'in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir