• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte bugün: 11 Nisan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1920: Urfa Fransız işgalinden kurtuldu.

1924: İstanbul'da Maarif Müdürlüğü, Tevhid-i Tedrisat Kanunu gereğince medreselere el koydu.

1959: Türkiye ile ABD arasında ikili bir askeri antlaşma imzalandı. ABD'nin diğer Bağdat Paktı ülkeleriyle de imzaladığı bu ikili antlaşmaya göre, bu ülkelere doğrudan ya da dolaylı bir saldırı söz konusu olduğunda ABD, istek üzerine gerektiğinde silahlı kuvvetlere de başvurarak yardımda bulunacaktı.

1985: Arnavutluk Devlet Başkanı Enver Hoca öldü. 16 Ekim 1908'de doğan Enver Hoca, 1946'dan 1985 yılına kadar aralıksız olarak Arnavutluk devlet başkanlığı yaptı. Döneminde Arnavutluk’u Komünist Bloğa yakınlaştıran Enver Hoca, tüm dinlere karşı bir savaş başlatarak kilise ve camileri kapattırıp, dine dair ne varsa yasakladı. Dünyada ilk kez olmak üzere ateistliği devletin yönetiminde resmileştirdi. O âna kadar, insanlık tarihinde ateizmin devlet yönetimi olduğu başka bir ülke bilinmemektedir. Onun dinsiz nesiller yetiştirme politikası tarihte eşine nadir rastlanan icraatlardandır.

1991: Tartışmalara neden olan 'Terörle Mücadele Yasası' kabul edildi. Terörle mücadele adıyla çıkarılan yasalar, hep resmi yetkililerin elini güçlendirmiş, hukuksuzluğu da hukuklaştırmıştır.

2001: Güney Afrika'da bir maçta taraftarlar arasında çıkan arbedede 43 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı.

2010: YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın ilki yapıldı.

2014: Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararı Türkiye’nin birçok ilinde protesto edildi. Eylemlerde çoğunlukla kefeni temsilen beyaz gömlek giyildi ve idam sehpaları kuruldu.

2015: Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1444’üncü yılında, ilk kez gün yüzüne çıkan eserlerin yer aldığı sergi Ayasofya Müzesi’nde ziyarete açıldı. Açılışta Ayasofya’nın iç kısmında 85 yıl sonra ilk kez Kur’an-ı Kerim okundu.

2018: Cezayir devlet televizyonu Bufarik Havaalanından kalkan askerî bir uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğü kazada 257 askeri personelin öldüğünü duyurdu.

2019: Sudan'da ordu darbe yaptı… Devlet televizyonu binasını kuşatan askerler içeriye girdi. Ulusal kongre partisi liderleri gözaltına alındı. Sudan devlet başkanı Ömer El-Beşir bilinmeyen bir yere götürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir