• DOLAR 34.072
  • EURO 38.054
  • ALTIN 2802.679
  • ...
'İsrail ABD sayesinde ihlallere devam edebiliyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü olarak 2016-2022 döneminde görev yapan Michael Lynk, Gazze başta olmak üzere işgal rejimin Filistin topraklarındaki ihlalleri ve bu kapsamda süren uluslararası davalara ilişkin,  değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin; işgal rejimin , ardında on binlerce sivil kayıp bıraktığı saldırılara hala devam etmesine izin vermesinin de beklenmedik olduğunu düşünen Lynk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu savaşın üzerinden 6 ay geçti ve en az 33 bin Filistinlinin ölümüyle karşı karşıyayız. Belki de kayıtlara geçmeyen 8 ila 10 bin ölüm daha var çünkü insanlar çöken binalarda öldü ve cesetleri bulunamadı. Savaşın devam etmesi beni hayrete düşürüyor."

"İsrail pek çok kırmızı çizgiyi aştı"

Lynk, uluslararası hukuka göre bir işgalin geçici olması gerektiğini hatırlatarak, "Bir santimetrekare toprağın bile ilhak edilemeyeceği varsayılır ve bunun (geçici işgalin) tamamen uluslararası hukuka ve BM kararlarına uygun olarak yapılması gerekir. İsrail, bu konuda pek çok kırmızı çizgiyi aşmıştır." ifadelerini kullandı.

"Bu Hamas'a karşı bir savaş değil. Bu Filistin halkına karşı bir savaş." diyen Lynk, bunun göstergesinin eğitim ve sağlık kurumları gibi sivil altyapıyı hedef alan saldırılar olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir