• DOLAR 32.572
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2457.362
  • ...
Gazze'de bayram bu kez sarılamayan yaralarla dolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği bombardımanlar sonucunda şimdiye kadar en az 14 bin 500 çocuk, 9 bin 560 kadın olmak üzere toplamda 33 bin 207 Filistinli şehit oldu. 186 gündür devam eden bombardımanlar ise 75 bin 933 kişinin yaralanmasına yol açtı. Ramazan Bayramı öncesinde kaybettikleri ailelerini ve sevdiklerini yaslayanların yaraları sadece fiziksel değil.

ÇOCUKLAR ÖKSÜZ, YETİM, KİMSESİZ

Gazze'de işgal rejiminin bombardımanlarından kaçabilen çocukların hemen hemen her biri ailesinden en az bir kişiyi kaybetti veya kimsesiz kaldı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'de yerinden edilen nüfusun yüzde 1'ine tekabül ettiğini bildirdi

''BU BAYRAM ÖNCEKİLER GİBİ DEĞİL''

Sığınma kampları, ailesini kaybeden çocuklarla dolup taşıyor. Refah'a sığınmak zorunda kalan 11 yaşındaki Layan ve 18 aylık kardeşi Sivar da bu çocuklardan biri ve savaş yüzünden yapayalnız kaldılar. Layan, "Savaş yüzünden bu bayram, öncekiler gibi değil. Ailemiz yok oldu" diyor. Ekim ayında siyonistlerin El Ehli hastanesine düzenlediği saldırılarda iki kardeş, ailesindeki 35 kişiyi saniyeler içinde kaybetmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir