• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Soykırım Sözleşmesi'ne taraf tüm ülkeler siyonist rejime yaptırım uygulamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Dr. Shahd Hammouri, işgal rejiminin  Filistin'de 75 yıldır sürdürdüğü "sömürgeci politikaları" ve uluslararası hukuka uymamasını eleştirerek, BM'nin Soykırım Sözleşmesine taraf olan ülkelerin işgal rejimine ekonomik yaptırım uygulaması gerektiğini belirtti.

Hammouri, basına yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistin'deki 75 yıllık işgalinin ve 7 Ekim 2023'ten beri devam eden saldırılarının uluslararası hukuk ihlallerine yol açtığını ve Batı ülkelerinin işgal rejimine verdiği desteği eleştirdi.

Filistin-İşgal rejimi sorununun kökenlerinin 75 yıl öncesine dayandığını belirten Hammouri, özellikle Batı medyasının, olayların tarihini 7 Ekim saldırılarına indirgemek suretiyle asıl meseleyi çarpıttığını ifade etti.

Hammouri, "Birçok insan, gerçekleri görmemizi engellemek ve olayları bağlamından koparmak istiyorlar. Bu siyasi bir taktiktir. Gerçekleri çarpıtmak ve Filistin'deki gerçekleri ya da mevcut durumu görmememizi sağlamak için yapılan bir girişimdir." şeklinde değerlendirme yaptı.

Filistin'deki 75 yıllık süreci "sömürgecilik" olarak tanımlayan Hammouri, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını vurguladı. Ayrıca, BM Genel Kurulu'nun işgal rejiminin "sömürgeci politikalarını" kınayan birçok karar aldığını, ancak bu kararların işgal rejimini durdurmadığını belirtti.

Hammouri, "Şu anda yaşadığımız durum, Nekbe'nin inkarı olarak adlandırılabilir. Bu, 1948'de Filistin halkına yönelik etnik temizliğin inkarıdır." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir