• DOLAR 32.275
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2393.429
  • ...
Gazze'deki hükümetten dünyanın tüm ülkelerindeki tüm belediyelere kınama çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, siyonist işgal ordusunun, belediyenin ortak hizmet binasını doğrudan ve önceden haber vermeksizin vahşice bombalayarak Megazi Belediye Başkanı Gamri ve bir grup sivil vatandaşa korkakça bir suikast düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, sivillere dokunulmazlık ve koruma sağlayan uluslararası yasaları ihlal eden bu katliamın, aynı zamanda işgal rejiminin Filistin halkına karşı kasıtlı ve önceden planlı şekilde işlediği suçlarının yeni bir bölümünü teşkil ettiği vurgulandı.

Gamri'nin katledilmesinin, işgalcilerin Gazze Şeridi'nde sivillere karşı yürüttüğü "soykırım savaşı" çerçevesinde yer aldığı ve siyonist sözde liderlerinin "sivilleri kasıtlı şekilde hedef alma konusunda yaşadığı acizlik ve kafa karışıklığının göstergesi olduğu" ifade edilen açıklamada, işgalcilerin bununla kaos ve kargaşa ortamı oluşturmayı, insani krizi çoğaltmayı ve belediye hizmetlerinin vatandaşlara sunulmasını engellemeyi amaçladığı belirtildi.

Siyonist ordusunun Megazi Belediye Başkanı'nı katletmesinin en güçlü şekilde kınandığı bildirilen açıklamada, dünyanın tüm ülkelerindeki tüm belediyelere, işgalcilerin ulaştığı suç düzeyini gösteren bu menfur suçu kınamaları çağrısında bulunuldu.

Bu suçtan, tamamen emperyalist ABD yönetimi, uluslararası toplum ve işgalcilerin sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, ABD yönetiminin soykırım suçunu işlemeyi ve sivil toplumu hedef almayı sürdürmesi için siyonistlere hala yeşil ışık yaktığı, uluslararası toplumun bu soykırımı durdurmakta birçok kez başarısız olduğu, işgalcilerin vahşice ve korkunç şekilde yok etmeyi ve katletmeyi sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, dünyanın tüm ülkelerine, siyonist rejimi, insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı mahkemeler ile uluslararası forumlarda yargılamaları ve Filistin halkına yönelik sürdürdüğü soykırımı durdurması için işgal çetesine  baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir