• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Best-Der Suriyeli mültecilere yardım malzemesi gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Umut Kervan Yardım Platformuna üye STK`lardan Best-Der, hayırsever Bitlis esnafından topladığı ayakkabı ve elbiseden oluşan bir kamyonet malzemeyi Suriyeli mültecilere gönderdi.

Toplanan ayakkabı ve elbiseler, koliler ve çuvallara bırakılarak ambalajlandı. Bitlis il merkezinde Suriye mültecilerinin olmayışı nedeniyle toplanan malzemeler iç savaştan kaçan mağdur Suriyelilere verilmesi amacıyla Batman Umut Der`e gönderildi.
Konuyla ilgili konuşan Best-Der Başkanı Cengiz Karakaya, " Ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler havaların sıcak olması nedeniyle parklarda kalarak da hayatlarını sürdürüyorlardı.

Fakat kış aylarının yaklaşması ve soğukların başlaması bu insanların mağduriyeti artmaktadır. Bizler de Best-Der olarak bu insanların mağduriyetini gidermek, birinci derece ihtiyaç duyacakları giyim ve kundura temin etmek için hayırsever esnafımızı dolaştık.

Hayırsever esnafımızın duyarlılığı sayesinde kısa sürede bir kamyonet ayakkabı ve elbise topladık. Topladığımız bu malzemeyi üyesi olduğumuz Umut Kervanı Yardım Platformuna teslim etmek için, bizimle beraber aynı platforma üye olan ve merkezi Batman da bulunan Umut-Der şubesine götürüp teslim edeceğiz.

Burada toplanan yardımlar bayram üzeri tespit edilen mağdur Suriye mültecilerine dağıtılacaktır. Böylece bayramları buruk olan mültecilerin bir nebzede olsa onların bayram sevincine ortak olmak ve gireceğimiz kış ayında mağduriyetlerini gidermeyi amaçladık. Bu bağlamda bizler hayırsever insanlarımıza gelin bu kış her birimiz bir Suriyeli aileyi kardeş edinelim. Onların mağduriyetlerini giderelim. Ensar ve muhacir kardeşliğini yeniden inşa edelim." dedi.

Bir tas sıcak çorbaya muhtaç olan Suriyeli mültecilerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Karakaya, "Bu yardımların toplanmasında duyarlı olan Bitlis esnafına ve halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Artık fırında bir ekmekte mağdur Suriyeli kardeşin için al kampanyasını başlatıyoruz. Tüm duyarlı hayırsever kardeşlerimizin yardımını bekliyoruz" diye konuştu.

Kamyonete yüklenen malzemeler dernek yetkililerinin refakatinde Batman`a yollandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir