• DOLAR 32.364
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2381.528
  • ...
Yeni başkan Çiftçi açıkladı: Karaköprü Belediyesinin borcu 431 Milyon TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaköprü Belediyesi'nin yeni Başkanı Avukat Nihat Çiftçi, görevi devraldıktan sonra düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çiftçi, belediyenin mali durumuyla ilgili çarpıcı rakamları paylaşarak, ciddi bir mali sıkıntının olduğunu belirtti.

Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada, Karaköprü Belediyesi'nin toplam borcunun kredi dahil 431 milyon 531 bin lirayı bulduğunu, her ay ise 15 milyon 311 bin lira açık veren bir mali tablo ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Belediyenin istihdam durumuyla ilgili de bilgi veren Çiftçi, toplamda bin 119 kişinin Karaköprü'de çalıştığını ifade etti. Yüksek bir istihdam dengesi olduğunu belirten Başkan, bu dengeyi korumak için çalışacaklarını dile getirdi.

Başkan Çiftçi, son yüzde 109 zamın gözden geçirileceği, seçim döneminde alınan 149 kişiden 49 kişinin görevine son verildiği ve 100 kişinin ise incelemelerinin sürdüğü bilgisi de yer aldı.

Çiftçi, belediyenin geldiği noktanın beklenmedik olduğunu vurgulayarak, "Karaköprü'yü bıraktığım gibi zannediyordum. Maalesef eksi 15 milyon açık veren bir belediye haline gelmiş. Bu rakamlara göre kurum iflas etmiştir. Gider ayak tüm tuşlara basılmış. Son üç ayda kurum bu hale gelmiştir." dedi.

Çiftçi, bu zorlu süreci sonbahara kadar toparlamayı hedeflediklerini belirtti. Sonrasında ise acil öncelikli projelere başlayacaklarını vurguladı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir