• DOLAR 32.492
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2406.187
  • ...
CHP, Hatay'daki seçimlerin yenilenmesinde ısrarcı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP'nin Hatay'daki Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi sonuçlarına ilişkin itirazının görüşüleceği kurul toplantısı öncesinde Savaş, YSK binası önünde basın açıklaması yaptı.

Hatay halkının 31 Mart'ta sandığa giderek özgürce tercihini yaptığını söyleyen Savaş, devlete düşen görevin, milletin sandığa attığı oyların gereğini yerine getiren adaletli bir sonucu ilan etmek olduğunu belirtti. Savaş, Hatay halkının 31 Mart gecesinden bu yana sandıktaki iradesini zedeleyen pek çok usulsüzlüğe muhatap bırakıldığını iddia etti.

Devletin herkesin ikna olacağı, hakkaniyetli bir sonucu ortaya çıkarması gerektiğini ifade eden Savaş, "Bu süreçte en büyük tepkimiz, biz hukukun peşinden giderken, henüz itiraz süreçleri sonuçlanmadan kanuna aykırı şekilde bir adaya mazbata verilmiş olmasıdır. Bu tutum, seçimin oldubittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren açık ve kabul edilemez bir hukuksuzluktur." diye konuştu.

Savaş, YSK'nin vereceği kararı da takip edeceklerini söyledi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP'nin İskenderun Belediye Başkan adayı olan Mehmet Duduoğlu da hem İskenderun'da hem de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde iptallere neden olacak usulsüzlükler tespit ettiklerini ileri sürdü.

İskenderun'da resmi olarak birinci olan adayla arasında 1077 fark olduğunu söyleyen Duduoğlu, geçersiz oy sayısının ise 5 bin 102 olduğunu bildirdi.

Duduoğlu, "5 bin 102 sayısı, 1077 sayısının yaklaşık 4 buçuk, 5 katıdır. Başka yerlerde AK Parti'nin bu konuda yaptığı itirazlar kabul edilmesine rağmen Hatay'da ve İskenderun'da reddedilmiştir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir