• DOLAR 32.424
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2395.375
  • ...
Almanya, Uluslararası Adalet Divanı'nda  yargılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı'nda Nikaragua'nın,  siyonist rejimin Gazze'deki soykırımına yönelik siyasi, mali ve askeri desteğini suçladığı Almanya aleyhinde açtığı dava için tedbir duruşması başladı.

Nikaragua'nın sunumunda, Almanya'nın siyonist rejime sağladığı silahların Filistinli kadınlar, çocuklar ve erkeklerin hedef alındığı saldırılarda kullanıldığını bilmemesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Almanya'nın, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik yardımlarını kesmesiyle ilgili olarak ise, "Almanya, İsrail'in taleplerini dinleyerek UNRWA'ya yardımı kesmiş ve 'Gazze'de soykırım riski'ni görmezden gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Nikaragua'nın Hollanda Büyükelçisi Carlos Jose Arguello Gomez, mahkemede, "Almanya'nın meşru savunma ile soykırım arasında ayrım yapamadığı izlenimini veriyor gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Geçici tedbirlerin alınması talebinde bulunulurken, yüz binlerce insanın hayatının tehlikede olduğu göz önüne alındığında, mahkemenin bu tür önlemleri "zorunlu ve acil" olarak uygulaması gerektiği vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir