• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Saman satışları satıcıların yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçen yıl saman sıkıntısı yüzünden hem besiciler hem de saman satıcıları zor durumda kalmıştı. Bu seneki bol yağışlar sayesinde ekinlerin iyi verim vermesi saman satıcılarının yüzünü güldürdüğü kadar besicilerin de yüzünü güldürdü.

 

Geçen yıl saman azlığından dolayı beyaz saman kilo fiyatının 0,75 kuruş ve kırmızı saman kilo fiyatının ise 1 TL'yi bulduğunu söyleyen saman satıcısı Bahattin Taşan, bu sene iyi verim gelmesinden dolayı beyaz samanın kilo fiyatının 0,15 kuruş, kırmızı saman kilo fiyatının da 0,45 kuruşa düştüğünü belirtti.

 

Satışlarının bu sene çok iyi olduğunu dile getiren Taşan, "Bu seneki saman satışlarımız geçen senelere göre çok iyidir. Saman fiyatlarımız çok uygundur. En ucuz samanımızın kilosu 0,15 kuruştur. Geçen sene hayvan satıcıları saman sıkıntısı yüzünden çok zarar etti. Bu sene saman ile ilgili herhangi bir sıkıntı yoktur. Samanlarımızı her zamankinden daha fazla satabiliyoruz." dedi.

 

Saman satışlarından oldukça memnun olan bir başka saman satıcısı Levent Çelik ise, "Geçen senelerde samanın azlığından dolayı besiciler, saman alamayıp hayvanlarını yeterince besleyemediler. Bu sene yağışların istenilen düzeyde yağması ve ekinlerin iyi verim vermesinden dolayı saman sıkıntısı kalmadı." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir