• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayramlar kardeşliğin pekişme günleri olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Kurban bayramı hakkında görüşlerini belirten vatandaşlar, bayramların kardeşliğin pekişmesi ve paylaşmanın sağlaması açısından çok önemli günler olduğunu dile getirdiler.

Bayramlarda Kabil gibi değil Habil gibi kurban hediye etmek gerektiğini söyleyen Baykal Aslıvar, "Allah'ın buyurduğu gibi etlerimiz ve kanlarımız Allah'a ulaşmaz. Ancak takvamız ulaşır. Onun için takva ile kurbanlarımızı kesmeliyiz.Yine Allah'ın istediği gibi üçte birini fakirlere, üçte birini ailemize, üçte birini de misafirlere vermemiz gerekiyor. Unutmayalım ki uzun süre et alıp yiyemeyen kardeşlerimiz var. Onları sevindirelim, inşallah Allah da bizi sevindirir."

Aslıvar, "Kurbanlarımızdan ne kadar dağıtırsak aslında o kadar bize kalmıştır. Çünkü Resulullah (SAV) Hz. Aişe'ye kurban etinden ne kadar kaldığını sorduğunda' Sadece kaburgaları kalmış' cevabını almasıyla 'Aslında bize kalan kaburga hariç diğer kısmıdır' demesi sevabının ne kadar çok olduğunu gözler önüne sermektedir." dedi
Hidayet Öner de, "Eski bayramlardaki sıcaklık yok. Şimdi herkes birbirine karşı çok soğuk. Eskiden olduğu gibi akraba, komşu ve muhtaçlar unutulmamalı onların bayramını kutlamak için ziyaretlerine gidilmeli tekrar o güzellikler yaşanmalı." şeklinde konuştu.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir