• DOLAR 32.386
  • EURO 34.626
  • ALTIN 2389.665
  • ...
BM Koordinatörü Griffiths: "GAZZE'DE YAŞANANLAR İNSANLIĞA İHANET"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Griffiths, X sosyal medya hesabı üzerinden, işgalci barbarların Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıların 6. ayında açıklama paylaştı. İşgalcilerin Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana geçen süreçte Gazze halkının sürekli "ölüm, yıkım ve insan eliyle yaratılmış kıtlıkla" karşı karşıya kaldığını belirten Griffiths, "Bu savaş, her geçen gün daha fazla sivilin canını alıyor." ifadesini kullandı.

"BU SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN ÇOK GEÇ KALINDI"

Griffiths, çatışmanın devam ettiği her saniye Filistinlilerin "acı ve ızdırap" çektiğine dikkati çekerek "Benim ve diğer pek çok kişinin defalarca söylediği gibi bu savaşın sona ermesi için çok geç kalındı." değerlendirmesinde bulundu.

"BU İHANETİN HESABININ SORULMASI GEREKİYOR”

Gazze'de kimsenin güvende olmadığını ve bölgede sığınacak güvenli bir yerin bulunmadığını ifade eden Griffiths, uluslararası ve bölgesel kuruluşların Gazze'de yürüttüğü insani yardım çalışmalarının "bombardımanlar, güvensizlik ve erişimin engellenmesi" nedeniyle aksadığını vurguladı. Gazze'de yaşananları "insanlığa ihanet" olarak tanımlayan Griffiths, bu ihanetin hesabının sorulması gerektiğini belirtti. Griffiths, "Bugün kalbim öldürülen, yaralanan ya da rehin alınanların aileleriyle ve sevdiklerinin durumunu bilememenin acısını yaşayanlarla birlikte." ifadesini kullandı.

"GAZZE’DEKİ DURUM TEK KELİMEYLE FELAKET"

Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin Bölgesi İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick de, Gazze'deki insani durumun "tek kelimeyle felaket" olduğunu belirtti. McGoldrick, yaptığı yazılı açıklamada, işgal rejimi saldırıları altındaki Gazze'deki insani duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Gazze nüfusunun yarısının muhtemel bir kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten McGoldrick, Gazzeli çocuklar arasındaki yetersiz beslenme sorununun daha önce görülmemiş seviyelere ulaştığının altını çizdi. Uluslararası toplumun 7 Ekim 2023’ten bu yana "akıl almaz acılarla" boğuşan Gazze halkına yardımlarını artırmaya hazır olduğunu ifade eden McGoldrick, ancak bunun için işgal rejiminin engelsiz ve güvenli insani erişime izin vermesinin gerektiğini vurguladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 3 Nisan'da yaptığı açıklamada, Gazze'de, Ekim 2023'ten bu yana 27 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti. AA

GAZZE’DE ŞEHİT SAYISI 33 BİN 175’E ÇIKTI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı 33 bin 175’e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 184 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, işgal ordusunun dün son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 38 Filistinlinin daha katledildiği, 71 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 33 bin 175’e, yaralı sayısının da 75 bin 886’ya yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak işgal güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurguladı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir