• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gazzeli hattat, yıkılan evlerin enkazına yazıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze kenti sakinlerinden hattat Zaharne, bu kez sanatını işgal rejimin yıkıcı saldırılarını belgelemek için kullanıyor.

Zaharne, işgal ordusu tarafından yıkılan evlerin enkazına Filistin davasını yücelten ifadeler eşliğinde şehit edilen Filistinlilerin isimlerini yazıyor.

Genç hattat, bu çalışmasıyla aylardır saldırı altında yaşayan Filistinlilerin moralini bir nebze de olsun yükseltmeye çalışıyor.

"Herkes kendine özgü bir yöntemle işgale karşı direniyor"
İşgal rejimin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılardan önce sanatını değerli taşlara ve güzel kaya parçalarına işleyen Zaharne, bugün ise yıkılan binaların enkazını kullanıyor.

İşgal bombalarından kaçarak Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Bureyc Mülteci Kampı'na sığınan Zaharne yaptığı açıklamada, "Bugünlerde sanatımı çocukları biraz olsun eğlendirmek, mutlu etmek ve halkımızın azmini artırmak için icra ediyorum." dedi.

Zaharne, Filistin davasının önde gelen isimlerinden karikatürist Naci el-Ali ile yazar Gassan Kenefani'ye işaret ederek, "Herkes kendine özgü bir yöntemle işgale karşı direniyor. Naci el-Ali ile Gassan Kenefani'nin yaptığı gibi sanatçı da işgal devletine karşı fırçası ve kalemiyle direniyor. Kalem direnişin sembolüdür ve ben onu halkımızın metanetini artırmak için kullanıyorum. Bir gün bu savaş da bu şiddet de bitecek." diye konuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir