• DOLAR 32.383
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2409.067
  • ...
Dünya Kudüs Platformu: İslam devletlerini Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Platformu'nun çağrısıyla teravih namazına müteakiben Yeni Cuma Camii’nde bir araya gelen Müslümanlar, Sabri Yalım Parkı önüne kadar yürüyüş gerçekleştirerek ellerinde işgalci rejim karşıtı, Filistin davasını destekleyen dövizlerle basın açıklaması düzenledi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Hanifi Karipçin, “Kudüs, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (aleyhisselatu ve's-selam)’in şanı yüce Allah’ın emriyle “sırr-ı kâinat ve sırr-ı hakikatin” bazı ayetlerinin gösterilmek üzere “bir gece Mescid-i Harâm’dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa’ya” götürülmesiyle İsra olayının ve miraca çıkışın yaşandığı muhterem bir diyar-ı İslam’dır.” dedi. 

Siyonist israil; bu çağın Firavunu ve Nemrududur

Siyonist rejimin, insanlık ailesi içinde habis bir ur olduğunu dile getiren Karipçin; “Soykırımcı israil’in yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlar ve sürgünlere, namus-u ekber’e karşı saldırılarına, namus-u mahreme hücumlarına, tüm insani ve İslami değerlere tecavüzlerine, işgal edilmiş Filistin topraklarına karşılık verilen mücadele örneklerinden 7 Ekim sonrası başlattığı soykırım ve canlı yayınlarda sergilenen mezalim, siyonizmin ve İsrail’in insanlık ailesi içinde nasıl habis bir ur ve zehirli bir hançer olduğunu bir daha ispatlamıştır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Yüce Allah’ın rahmeti, inayeti Gazze ve Kudüs’ün üzerinde olsun. Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir?  Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist İsrail’in Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve amasız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler; mahşer-i vicdan’da ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir ve doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler.” uyarısında bulundu.

Siyonistlere mal sevkiyatı durdurulmalıdır

İslam dünyasını Filistin’e sahip çıkmaya davet eden Karipçin; “Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Bizlerin, ferd-î vahit veya STK’lar olarak bu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar; İsrail’in kanlı tarihini bilmek, Kudüs’ün ve Filistin’in tarihini idrak etmek, Selâhaddin örneğindeki gibi İslam’ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Üzerimize düşen her fedakârlığı yapmaya hazırız

Filistin’deki tüm direniş gruplarını selamlayan Karipçin; “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. Canımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı da yapmaya hazırız. Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen İzzeddin El-Kassam, İslami Cihad ve adını saymadığımız tüm direniş hattına selam olsun! Bu vesileyle tüm Müslümanların Kudüs Günü’nü ve Kadir Gecesini tebrik ediyor, en kısa zamanda bu günlerin Özgür Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi minnetle yâd ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, Esedullah Kaya’nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir