• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Muş'ta hırsızlar aynı camiyi 2'nci kez soydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Merkezde bulunan Hacı Şeref Camiinin çatısına çıkan hırsız veya hırsızlar, yaklaşık 30 metrekare çatı kurşunu alarak ortadan kayboldu.

 

Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen hırsızlık olayının, olaydan bir gün sonra fark edildiğini belirten Hacı Şeref Cami Müezzini Sabahattin Gergin, caminin dış güvenliğinin yeterli derecede sağlanmadığından hısızların bundan cesaret alarak çatıya çıkarak kurşunları çaldıklarını söyledi.

 

Kurşunların, tespit edilen bir hurdacıya satıldığını, fakat hurdacının hırsızları tanımadığını iddia ettiğini de sözlerine ekleyen Gergin, ''Burası tarihi bir cami ve bu hırsızlık olayı bu camide 2. kez meydana geliyor. İlgili yerlerin caminin iç ve dış emniyeti için gereken önlemleri alması lazım. Aksi takdirde bu vakıalar bu şekilde devam edip gidecek.'' dedi.

 

Olayla ilgili emniyet ve Vakıflar Müdürlüğünü bilgilendirdiklerini, fakat şimdilik tedbir adına herhangi bir önlemin alınmadığını ifade eden Gergin, üzerinde durulduğu takdirde faillerin bulunabileceğine inandığını kaydetti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir