• DOLAR 32.386
  • EURO 34.733
  • ALTIN 2399.246
  • ...
Kadir Gecemiz mübarek olsun DUALARIMIZ GAZZE İÇİN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABDULSELAM ALTUN / DOĞRUHABER

Ramazanın 27'nci gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bugün idrak edilecek. Kadir Gecesi bilindiği gibi Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) Hira dağında Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti o kutsal gecede inmiştir.

Ramazanı on bir ayın sultanı, Kadir gecesini bir ömre bedel kılan, Kur’an-ı Kerim’dir. O Kur’an ki; sözlerin en doğrusu ve en güzelidir. İlim ve irfanı, edep ve hayâyı, helal ve haramı, adalet ve merhameti öğreten bir hidayet rehberidir. Ruhlara huzur veren, yeryüzünü yaşanılır kılan Rabbânî bir nurdur. İnsana, kendini, Rabbini, kâinatı ve varoluşun gayesini hatırlatan son ilahi mesajdır. Gelin bu mübarek gecede yapılması en güzel ibadetlerden; duaya sarılalım. Hep birlikte mazlumlar için dua edelim. Filistin'de, Gazze'de işgalci israilin bombaları altında şehit olan kardeşlerimize dua edelim.

Bu mübarek gecede dualarımızla Kudüs’ün şanlı ve şerefli muhafızlarına Rabbimizden zafer dileyelim. Şehidlere mağfiret, yaralanan kardeşlerimize şifa dileyelim. En önemli de beldelerimizi talan eden zalimlerin bozguna uğraması için Rabbimizden en içten dualarımızla yakarışta bulunalım.

Peygamber Sevdalıları:
KUR'AN HER ADIMIMIZDA
HAYAT KİTABIMIZ OLMALI

Bugün İslam âleminde büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanacak bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, halka önemli tavsiyelerde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklama yapan Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, konuşmasına Kur'an'ı Kerim'in Kadir gecesinde indirildiğini hatırlataran; "Unutulmamalıdır ki, idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini kıymetli kılan unsur, insanlığa rehber olarak gönderilmiş olan Kur’an-ı Azîmüşşân’dır. Yüce Kitabımız hem dünya hem de ahiret saadetinin temini için tüm insanlığa gönderilmiştir. Ancak Kur’an'ı Kerîm’in ortaya koyduğu prensiplere sarıldığımızda felaha ermek mümkün olacaktır. Onun bildirdiği ilke ve değerlerden uzaklaşıldığında ise huzura erme imkânı yoktur." diye konuştu.

"KUR'AN SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR REÇETEDİR"

Kur'an'ı Kerim'in şifa kaynağı olduğuna işaret eden Çaplık, "Rabbimizin bizlere rahmet olarak gönderdiği Kur’an’dan istifade etmemizin en etkili yolu, Kur’an’ın en büyük tefsiri ve yaşanmış örneği olan sahih sünneti hayat tarzımızın belirleyici unsuru hâline getirerek hayatımız boyunca onu okumak, okuduğumuzu anlamak ve anladığımızı da hayatın her alanında yaşama azminde olmaktır. Kur’an hem gönüllerimize şifadır hem de sorunlarımızın çözümü için reçetedir." ifadelerini kullandı.

"KUR'AN HER ADIMIMIZDA HAYAT KİTABIMIZ OLMALIDIR"

Açıklamasının devamında Çaplık, "Peygamber Sevdalıları olarak önce kendi nefsimize sonra da siz kıymetli kardeşlerimize birtakım tavsiyelerde bulunmayı kendimize borç biliriz. Unutulmasın ki din nasihattir. Öncelikle farz ibadetlerimize azami dikkat edelim. Dikkatli isek bu ibadetlerimizin kalitesini arttıralım. Bunun yanı sıra nafile ibadetlerimizi de arttıralım. Kur'an okuma amelimiz, sadece Ramazan ayına mahsus bir amel olarak kalmamalıdır. Onu okuyup anlamayı ve yaşamayı bütün bir yıla yaymalıyız. Kur'an her adımımızda hayat kitabımız olmalıdır. Sonra mazlum ve muhtaçlar... Onlar için de elimizden gelen her şeyi yapmalı, yardım kuruluşlarına yardımlarımızı artırmalıyız. Biz infak ve sadakalarımızı artırdıkça, hayatımızdaki bereket de artacaktır." dedi.

"AĞZIMIZDAN DUALARIMIZ EKSİK OLMAMALI"

Gazze'yi, Kudüs'ü ve Filistin halkını maddi manevi yardımlarla desteklemek gerektiğine işaret eden Çaplık, "Dualarımızda unutmamalıyız. Dualarımız bizim için en büyük güçtür. Dilimizden tesbihat, zikir; ağzımızdan dualarımız eksik olmamalı. Zalimin zulmünden en kısa zamanda kurtulmaları için, Müslümanlara birlik beraberlik içerisinde hareket ederek zalimlere karşı zafer kazanmayı nasip etmesi için Rabbimize el açalım. Kadir Gecemizi tebrik eder, nice böyle güzel gecelere ulaşmamızı Yüce Rabbimizden niyaz ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

90 bin camide ortak hutbe:
KADİR GECESİ: KUR’AN’LA AYDINLANAN GECE

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün ülke genelindeki 90 bini aşkın camide irad edilecek cuma hutbesinde Kadir Gecesi’nin faziletine değinecek.

90 bini aşkın camide ortak hutbede, “Ramazan-ı şerifin son günlerindeyiz. Bugün, üzerimize güneşin doğduğu en hayırlı gün olan Cuma. Bu akşam ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi. Bizleri bu kıymetli vakitlere kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Ümmeti olmakla şeref bulduğumuz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun. Cumamız ve Kadir Gecemiz mübarek olsun.” İfadesi ile giriş yapılacak.

Kadir Gecesi’nin uzunca bir ömürden daha bereketli kılındığı ifade edilecek hutbede, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in isimlerinden biri ‘Burhan’dır. O, doğruluğunda hiçbir şüphe olmayan yegâne kitaptır. Ona uyan yücelir; ondan yüz çeviren zillete düşer. Kur’an ‘Hakîm’dir. Hikmet yüklü öğütlerle doludur. Onun davetine kulak veren Rabbinin rızasını kazanır; ona sağır kesilen kendini felakete sürükler. Kur’an ‘Furkân’dır. O, hak ile batılı birbirinden ayıran son ilahi kelamdır. Ona sarılan hakikati bulur; ondan uzaklaşan yanlış yollara sapar. Kur’an ‘Zikir’dir. Onu okuyan huzura erer; onu terk eden Allah’ın rahmetinden mahrum kalır. Kur’an ‘Mübîn’dir. Onu anlayıp yaşayan dünya ve ahiret saadetine ulaşır; kendini ondan yoksun bırakan karanlıklar içinde kaybolur.” hakikatine vurgu yapılacak.

Kur’an-ı Kerim’in bizden, son nefesimize kadar imanımıza sadık kalmamızı ve yalnız Allah’a kulluk etmemizi istediği ve Kur’an’ın bizden, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in yüce ahlakıyla ahlaklanmamızı, onun örnekliğinde nezih bir hayat yaşamamızı talep ettiği vurgulanan hutbede; “Kardeşlerim, sizleri camilerimizin manevi atmosferinde buluşmaya, ailece bayram namazına davet ediyoruz. Gazzeli mazlumlar ve zulme uğrayan bütün kardeşlerimiz için bayram namazından sonra hep birlikte dua edeceğiz inşallah. Diğer taraftan bayram vesilesiyle birçok kardeşimiz yolculuğa çıkacak. Yolculuk boyunca hem kendimizi hem de başkalarını tehlikeye düşürecek davranışlardan uzak duralım. Trafikte sabırlı ve dikkatli olalım. Öfkemizin esiri olmayalım. Acelecilik yaparak kazalara sebebiyet vermeyelim. Bayram sevincini hüzne dönüştürmeyelim.” tavsiye ve uyarısı da yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş:
DÜNYANIN DİKKATİNİ
GAZZE’YE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ

FURKAN ASLAN / DOĞRUHABER

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze’deki zulme ilişkin, “Bütün dünyanın dikkatini çekmeye ve bu zulmün, soykırımın, katliamın durması için her türlü çağrıyı ilk günden itibaren yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, emekli personelleri için düzenlediği iftar programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Burada konuşan Başkan Erbaş, emekli hocaların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde uzun yıllar millete rehberlik yaptığını belirtti.

“BÜTÜN DÜNYANIN DİKKATİNİ GAZZE’YE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Ramazan Bayramı namazında tüm camilerde “ailece bayram namazında buluşalım” programını yapacaklarını ifade eden Başkan Erbaş, müftülüklere bu konuda yazı gönderdiklerini bildirdi.

Erbaş, bayram namazında mazlumlara dua edeceklerini dile getirerek, “Gazze, Filistin yanıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde mazlum, mağdur, garip gureba insanlar var. Onlara dua etmemiz lazım. Elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle yapmamız lazım. Bunları da yapamazsak kalbimizle buğz etmemiz lazım. Elimizden yardım yapmak geliyor. Keşke daha ötesini yapmak gelse de onu yapsak. Bütün dünyanın dikkatini çekmeye ve bu zulmün, soykırımın, katliamın durması için her türlü çağrıyı ilk günden itibaren yapmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir